RECKLİNGHAUSEN -

Kaypakılar Derneği´nin düzenlediği geceye, Almanya Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, Oberhausen Türk Birliği Başkanı Metin Şenocak ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Geceye katılamayan Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar´da bir kutlama mesajı yayınladı.


EĞİTİM BURSLARINI


ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ


Gecede konuşma yapan dernek başkanı Hasan Meziroğlu şunları söyledi:


´´7.sini düzenlediğimiz bu gecede, Avrupa´nın dört bir yanından gelmiş Kaypaklı hemşehrilerimi selamlıyorum. Geçmişi bilen bir neslin, köklerine, değerlerine bağlı örf ve adetlerine sahip çıkan bir ırkın evlatlarıyız.


Günümüz Almanya´sında geleceğe umutla bakabilmek adına bu güzel geceyi düzenledik. Derneğimiz, burada elde edilecek gelirler başta eğitim olmak üzere, sağlık ve diğer alanlarda kullanacaktır. Ancak, en önemlisi ise bu gece sayesinde dayanışmayı artırmaktır.


Özellikle gençlerimizin birbirleri ile kaynaşmasını sağlamak, geçmiş nesiller ile gelecek nesiller arasında köprü kurmaktır.


Eğitim alanında, burs verdiğimiz öğrencilerimizin sayısını artırmayı hedefliyoruz´´ dedi.


BİRLİK VE BERABERLİK


MESAJLARI


Geceye konuk olarak katılan Almanya Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş´da, Kaypaklar Derneği´nin başarılı hizmetler verdiğini belirterek, bütün yöresel derneklerin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini vurguladı.


Gecede bir de sürpriz yaşandı. Gecede sahne alan, Oberhausen Türk Birlği´ne bağlı Folklor ekibinin 15 yıl önceki öğrencilerinden Hayriye Külahçı, yıllar sonra hocası Metin Şenocak´ ile karşılaştı.


Külahçı, hocasını yıllar sonra tekrar folklor sayesinde görmenin mutluluğunu yaşadı.

Gecenin eğlence bölümünde ise Aydın Çimen, Oberhausen Türk Birlği´ne bağlı Folklor ekibi, Oberhausen Tackenberg Kolbastı Grubu sahne aldı.
Editör: Pusula Gazetesi