BAESWEİLER - Almanya´nın Baesweiler ve Hückelhoven kentlerinde, Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Almanya´daki Zonguldaklılar&[#]8217;ın sorunlarının tartışıldığı şehir toplantıları yapıldı. DİTİB Fatih Camii ve Hückelhoven´da gerçekleştirilen toplantılara, Baesweiler Yabancılar Meclisi Başkanı Adnan Ölmez, DİTİB Fatih Camii Bakanı Celal Çetinkaya, toplantıyı organize eden Şinasi Başyiğit, Asri Başyiğit, Baesweiler İslam Kültür Merkezi Camii Dernek Başkanı Hamza Aydınlı, bölgedeki dernek yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


ÖNCELİK, GENÇLERİN EĞİTİMİ


Yoğun ilgi gören toplantıda konuşma yapan Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, Zonguldaklılar&[#]8217;ın sorunlarının çözümünün ancak birlik ve beraberliğin artırılması ile mümkün olacağını belirtti. Yukarıbaş, hemşehrilerine hitaben yaptığı konuşmada ; ´´Zonguldaklılar Derneği yeni yönetim kurulu olarak şehir şehir dolaşarak hemşehrilerimizin sorunlarnı masaya yatırıyoruz. Dernek olarak bu sorunların çözüm yollarını arıyoruz. Özellikle gençlerimizin meslek eğitimi yapabilecekleri iş yerleri konusunda çalışmalar yapıyoruz.


Bugüne kadar 14 işadamı bu gençlerimize meslek eğitimi sağlayacaklarının sözünü verdiler. Sorunlarımıza hep birlikte çözüm arayacağız. Dernek olarak en başta gençlerimizin eğitim alanındaki sorunlarını çözmek istiyoruz. Tabiki bu sorunların çözümü o kadar kolay değil, sadece Gelsenkirchen şehrinde 20 bin Zonguldaklı yaşıyor. Almanya genelinde ise yaklaşık 250 bin hemşehrimiz var. Dolayısı ile derneğin üye sayısı da artmalı ki, biz de bu sorunların çözümünde rahat hareket edelim. Bizim öncelikli hedefimiz gençlerin eğitim sorunlarının çözümü olacaktır ´´ dedi.


UÇUŞ MÜJDESİ


Zonguldkalılar&[#]8217;ın en çok merak ettiği konu ise Çaycuma Havaalanı´nın uluslararası uçuşlara başlayıp başlamayacağı idi. Dernek başkanı Yukarıbaş, bir de müjde vererek havaalanınından uçakların iniş ve kalkışını zorlaştıran Bostancılar Tepesi&[#]8217;nin yüzde 99&[#]8217;unun tıraşlandığını, Almanya´dan özel bir uçuş şirketi yetkililerinin de Çaycuma Havaalanı´nda incelemelerde bulunduklarını, bir aksilik çıkmazsa son kez yapılacak ´´test uçuşu´´ nun ardından uluslaraarası uçuşların yaz sezonu içerisinde başlayacağını söyledi.


KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK


Baesweiler Yabancılar Meclisi Başkanı Adnan Ölmez, dernek yöneticilerine böyle faydalı bir toplantı organize ettikleri için teşekkür etti. Ölmez, Baesweiler Yabancılar Meclisi olarak bu tür faaliyetler gerçekleştiren derneklere destek vereceklerini belirtti.


DİTİB Fatih Camii Bakanı Celal Çetinkaya´da Zonguldaklılar Derneği´nin bu çalışmasının diğer dernekler tarafından yapılmasının faydalı olacağını, özellikle eğitim alanında yapılacak faaliyetlerin sevindirici olduğunu ve camilerinin kapılarının, bu tür hizmet veren derneklere her zaman açık olduğunu vurguladı.


Baesweiler İslam Kültür Merkezi Camii Dernek Başkanı Hamza Aydınlı ise, Zonguldaklılar Derneği´nin halkın ayağına kadar giderek sorunlara çözüm aramalarını takdirle karşıladıklarını belirtti ve dernek olarak kendilerini destekleme sözü verdi.

Zonguldaklılar Derneği Başkan Yardımcısı Kemal Uupınar, şehir toplantılarının devamının geleceğini, hemşehrilerinin ayaklarına kadar giderek sorunlarına çözüm arayayacaklarını ve birlik ve beraberlik içerisinde başaramayacakları bir işin olmayacağını söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi