Başbakan Recep Tayyip Erdoğan&[#]8217;ın dile getirdiği kent sınırını büyükşehir belediyesi sınırı haline getiren &[#]8220;bütünşehir&[#]8221; uygulaması kapsamında Zonguldak&[#]8217;ın da yer almasıyla Devrek&[#]8217;in Çaydeğirmeni belde halkı da harekete geçerek, ilçe olmak için imza kampanyası başlattı.

Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Zonguldak&[#]8217;ın bütünşehir olması halinde tüm belde belediyelerinin kapatılacağını, bu nedenle de Çaydeğirmeni beldesinin ilçe yapılmasını istediklerini bildirdi.

Çaydeğirmeni&[#]8217;nin ilçe olması yönünde hiçbir eksikliği olmadığını belirten Başkan Satılmış Gebeş, &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ın bütünşehir olması halinde belediyemiz kapatılacak. Kapanmamasını, belde halkımıza hizmetlerimizin devam etmesi için ilçe olmak için imza kampanyası başlattık&[#]8221; diye konuştu.

Başkan Gebeş, şunları söyledi:

&[#]8220;Beldemizin nüfusu 6 bine yaklaşıyor. Kaldı ki, bu nüfusun altında oldukça çok ilçeler de var. Beldemiz gelişmeye ve sanayileşmeye açık, toplu yerleşim alanlarıyla, borçsuz bir belediye olmamız da ilçe olmanın kriterlerini taşıyor. Bu amaçla belediyemizin kapatılmaması ve ilçe olmak üzere imza kampanyası başlattık.&[#]8221;

Zonguldak&[#]8217;ın bütünşehir olması halinde belde belediyelerinin kapatılacağına dikkati çeken Başkan Gebeş, &[#]8220;Çaydeğirmeni, 6 mahallesi, sahip olduğu konum, nüfus yoğunluğu, bulundurduğu diğer imkanlar ile önemli bir beldedir. Belde halkımızın tamamı ilçe olmak istediğini belirtiyor, bunun için de Cumartesi günü imza kampanyası başlattık. Bu güzel beldemizi sizlerle birlikte el ele, gönül gönüle mutlaka ilçe unvanı ile taçlandıracağız. Sevgili Çaydeğirmeni sevdalıları; her konuda olduğu gibi ilçe olma konusunda da son kararı yine siz vereceksiniz. Bu belediye ya kapanacak, ya da ilçe olacak. İlçe olma yolunda desteğinizi bekliyoruz. Çok değerli Çaydeğirmeni sevdalıları; biz Çaydeğirmenililer olarak, beldemizi ilçe olarak görmek istiyoruz. Gerekli müracaatların yapabilmemiz için Çaydeğirmeni&[#]8217;nde imza kampanyası başlattık. Çaydeğirmeni´ni ilçe olmasını isteyen Çaydeğirmeni sevdalılarını imza kampanyasına davet ediyoruz&[#]8221; dedi.

Kampanyada, &[#]8220;Gel birlikte ilçe olalım, mutlu yarınlara beraber koşalım&[#]8221;, &[#]8220;Haydi Çaydeğirmenililer söz sizde&[#]8221;, &[#]8220;Belediyemizin kapanmaması ilçe olmamızla mümkün&[#]8221; gibi afişler kullanılıyor.

Toplanan imzaların İçişleri Bakanlığı&[#]8217;na sunulacağı öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi