Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen’in Çaycuma’ya geldiklerinde çok ilgi gösterdiğini ve Filyos Vadi Projesi ile ilgili önemli bilgiler verdiğini belirten Yardımcı Doç. Dr. Demet Erol, “Avrupa Birliği’ne giriyorsak, bilgi toplumu olacaksak, Zonguldak ve ilçeleri, özellikle Çaycuma gelecekte ne olur? Bütün sorunumuz bu. Öğrencilerimiz bu konuda çok büyük gayretler sarf ediyorlar. Özellikle fizikisel konuda, sosyal konuda farklı araştırma ve projeler üretiyorlar” dedi.

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Şehir Plancıları son sınıf öğrencilerinin Zonguldak-Çaycuma ağırlıklı sanayiden, tarıma, enerji, ulaşım, uluslar arası ulaşım, turizm, çevre ve sosyal alanlar, kırsal kalkınma gibi 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planları üzerinde ileriye dönük plan hazırladıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Demet Erol, öğrencilerin dönem sonu sunuşlarına jüri üyesi olarak Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen’i seçtiklerini söyledi. Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise, konuşmasında, “Gazi Üniversitemizin daveti üzerine Ankara’daydım. Öğrenciler sunumlarını başarıyla yaptılar. Başkentin ortasında önemli bir üniversitemiz olan Gazi Üniversitemizin Şehir Planlaması Bölümü öğrencileri ve öğretim görevlilerinin bölgemizi seçmeleri ve üzerinde çalışmalarından dolayı gurur duydum. Onur duydum. Ayrıca öğrencilere tüm bilgileri bölgem adına aktardım. Başarılar dileyerek ayrıldım. Bu dönem ders çalışmalarını ayrıca Belediyemize de gönderecekler” dedi.

Belediye Başkanı Mithat Gülşen’e verdiği bilgiler için teşekkür eden Yrd. Doç. Dr. Demet Erol, Gazi Üniversitesi adına Gülşen’e bir plaket sundu.
Editör: Pusula Gazetesi