Çaycuma’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Çaycuma Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin katkıları ile düzenlenen fener alayına yaklaşık bin kişi katıldı. Atatürk Anıtı önünden bando eşliğinde başlayan yürüyüşe; Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ekrem Kaçar, AK Parti İlçe Başkanı Av. Vedat Emeksiz, CHP İlçe Başkanı Umut Başoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Bayram Cura, Türkiye İşçiler Derneği Çaycuma Şube Başkanı Nizamettin Eyidoğan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Av. Mine Verimcik Özkütük katılanlar arasında idi. Vatandaşlarda ev ve işyerlerinden alkışlarla yürüyüşe destek verdi.

Kültür ve Sanat Merkezi’nde son bulan yürüyüşün ardından Çaycuma
Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından 90. yıl özel konseri gerçekleştirildi. Konsere katılım oldukça yüksek olunca salon yetersiz kaldı. Türk Halk Müziği Topluluğu Başkanı Ayşen Köktürk ise duygularını söyle ifade etti ; “ Topluluğumuza destek veren Kaymakamımız Hasan Yaman’a, Belediye Başkanımız Mithat Gülşen’e, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Veysel Özkan’a, zabıta ve itfaiye personeline, Kültür ve Sanat Merkezi Müdürlüğü’ne, çelenk ve çiçek gönderen dostlarımıza ve her alanda bilgilerinden faydalandığımız hocamız Ertuğrul Karabulut ile Cumhuriyete sahip çıkan gençlerimize teşekkür ediyorum”.

Salonu dolduran müzik severler ellerinde Türk bayraklarıyla türkülere eşlik etti. Konser bitiminde topluluk adına Ayşen Köktürk’e çiçek takdim eden Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Çaycuma’ya yakışır bir Cumhuriyet Bayramı kutladıklarını ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi