Zonguldak&[#]8217;ta &[#]8220;Ahilik Haftası&[#]8221; etkinlikleri kapsamında 25 yılını dolduran meslek çalışanları plaketle ödüllendirildi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonu´nda düzenlenen plaket törenine; Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, Ticaret İl Müdür Vekili Figen Köroğlu, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Osman Bahar, Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali, Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir ile çok sayıda meslek odası temsilcisi katıldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Ahilik Haftası&[#]8217;nın esnaf ve sanatkarlara ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Terziler ve Kunduracılar Odası Başkanı Murat Bahadır ise, törene katılan esnafların plaket değil, yaşadıkları zorluklara rağmen mesleklerini sürdürdükleri için heykellerinin dikilmesinin gerektiğini vurguladı.

Daha sonra 25 yılını bitiren 9 terzi, 1 yorgancı, 1 perdeci, 1 gelinlikçi, 2 kunduracı esnafına plaket verildi. Törende ayrıca Çıraklık Eğitim Merkezi´nde giyim, kuyumculuk, kuaför, makine, el sanatları, mobilya gibi çeşitli mesleklerde 2 yıl süresince eğitim gören 37 kursiyere de usta öğreticilik belgesi verildi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu´nun işveren danışmanlığı, yasal yükümlülükleri, teşvikler, işsizlik sigortası uygulamaları, işgücü uyum programları ve işgücü piyasası bilgileri konusunda eğitim vermesiyle tören sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi