Turkcell&[#]8217;in, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile ekonomik imkansızlıkları nedeniyle eğitimlerine devam edemeyen kız çocuklarına, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla yürüttüğü Kardelenler projesi, meyvelerini vermeye devam ediyor. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tüm dünyaya örnek gösterilen proje kapsamında burs alan Kardelenler, eğitim hayatlarında ve meslek sahibi olma yolunda emin adımlarla ilerliyorlar.

272 KARDELEN DAHA ÜNİVERSİTEDEN MEZUN OLDU

Ülke genelinde 2012-2013 eğitim yılı sonunda 2 bin 50 Kardelen liseden, 272 Kardelen ise üniversiteden mezun oldu. Bu başarılı kız öğrencilerin arasında Zonguldaklı Kardelenler de bulunuyor. Bu sene Zonguldaklı 31 Kardelen liseden, 3 Kardelen de üniversiteden mezun olmanın sevincini yaşadı.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Kardelenlerin Türkiye adına çok önemli bir proje olduğunu belirterek, şunları söyledi:

&[#]8220;2000 yılında hayata geçirerek bugüne kadar başarıyla yürüttüğümüz Kardelenler Projemizle verdiğimiz burs sayısı 100 bine ulaştı. Her yıl binlerce kızımıza burs vermeye devam ediyoruz. 13 yıl önce başlayan bu yolculukta geldiğimiz son noktada, 17 bin kızımız liseden bin 800 kızımız ise üniversiteden mezun oldu. Şu anda meslek hayatına atılarak, doktor, avukat, hemşire, öğretmen olan hatta Turkcell&[#]8217;de aramızda çalışan Kardelenlerimiz var. Mezuniyet sevinci içinde olan Kardelenlerimizi yürekten kutluyor ve mutluluklarını paylaşıyorum&[#]8221; dedi.

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel de, &[#]8220;Turkcell ile birlikte yürüttüğümüz ve Türkiye&[#]8217;nin en uzun soluklu projelerinden biri haline gelen Kardelenler hedefe ulaşmadaki başarısı, sürdürülebilir oluşu nedeniyle tüm dünyaya örnek gösterilir hale geldi. Bu sene de binlerce Kardelenimiz mezun oldu ve bu yolumuza devam etmek için bize güç veriyor. Daha fazla kızımıza fırsat eşitliği sağlamaya yönelik yeni projeler için kurum ve kuruluşları işbirliğine davet ediyoruz&[#]8221; dedi.

BELGESELİ YAPILDI VE ÖRNEK PROJE SEÇİLDİ

28 Ağustos 2000 tarihinde Turkcell ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından başlatılan proje, Türkiye genelinde, okuma azmi ve kararlılığı gösteren 5 bin kız öğrenciye eğitim bursu vererek başladı. 2007 yılında Turkcell projenin kapsamını genişleterek her yıl burs sayısını 10 bine çıkardı. Kardelenler Projesi, 2009 yılında dünyaca ünlü belgesel kanalı National Geographic tarafından belgesel haline getirildi. Mart 2010&[#]8217;da Birleşmiş Milletler tarafından örnek proje seçilerek tüm dünyaya tanıtıldı.
Editör: Pusula Gazetesi