Zonguldak ve Devrekli konukların da yoğun bir ilgi gösterdiği geceye; Devlet eski Bakanı Hasan Gemici, Türkiye Sakatlar Federasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, 23’üncü Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, BEDAŞ eski Genel Müdürü Kenan Köktürk, Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Muhtarlar Derneği Devrek Şube Başkanı Mustafa Taşçı, Zonguldak Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, ADD Devrek Şube Başkanı Murat Altunok, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen engelli dernekleri başkan ve yöneticileriyle engelli çocuklar ile aileleri katıldı.

Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dankaz, yaptığı açılış konuşmasında, gecelerine gelen herkese teşekkür ederek, “Yaklaşık 6 aydan beri Genel Başkanlık onurunu verdiğiniz bu güzide kurumu yaşatmaya ve daha ileriye taşımaya yönelik hedeflerimizi gerçekleştirmek için ben ve yönetim kurulum elimizden gelen en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar, tabii ki, zihinsel engelli çocuklarımızın, gençlerimizin ve dolayısıyla biz ailelerin sorunlarına kalıcı çözümler bulma ve hak mücadelesini sürdürmeye yönelik olacaktır. Bu emekleri, siz sevgili derneklerimizle ve sorunlarımızın muhatapları ile dayanışarak sürdürmek en büyük dileğimizdir. Giderek artan üye sayımızla ülkemizde zihinsel engellilerin sorunlarına yönelik kurulmuş en önemli sivil toplum örgütü olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Başkan Dankaz’ın konuşmasından sonra Derneğe desteklerinden dolayı Nebihe Öktemer ile Hamdi Atay’a teşekkür plaketleri verildi. Plaket törenin ardından konuşan Devlet eski Bakanı Hasan Gemici ise, “Özürlülerimiz ve engellilerimizle ilgili son 20 yılda bir sürü düzenlemeler oldu ve bunların birçoğu hayata geçti. Ama bu kazanımlar elde edilirken, pek çok bürokrat ve siyasi, engelli, sivil toplum kuruluşlarımız ve ailelerimizle birlikte çalıştılar, katkı verdiler. Ama ben yine diyorum ki, eğer böyle bir noktaya geldiysek, bugün pek çok kazanım elde edildiyse, bunda en büyük pay, sivil toplum kuruluşlarınındır ve engelli ailelerindir. Bunu özellikle söylemek istiyorum. Engelliler ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının bunlar arasında da Zihinsel Özürlüler Federasyonu’nun çok önemli ve özel bir yeri vardır. Ben Zihinsel Özürlüler Federasyonumuza geçmişten bu tarafa hizmet eden insanlara bundan sonra çalışacak insanlara yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından down sendromlu Ozan Ulusoy, sahnede iki şiir okudu. Şiirin ardından sanatçı Sibel sahne aldı. Sibel’in söylediği birbirinden güzel şarkılar eşliğinde dernek yöneticileri, engelli aileler, çocuklarıyla sahnede bol bol dans ettiler.

Dernek Başkanı Aynur Dankaz’ın zihinsel özürlü oğlu Fehmi Dankaz da, sahnede güzel bir şarkı söyleyerek arkadaşlarına güzel bir moral verdi.

Yiyecek ve içecek ikramının da yer aldığı gecede, özürlü ve engelli çocuklar aileleriyle ve arkadaşlarıyla doyasıya eğlenerek, unutamayacakları bir akşam geçirmenin mutluluğunu hep beraber yaşadılar.
Editör: Pusula Gazetesi