Cumhuriyet Savcısı´nın hazırladığı iddianameye göre Nariye Alper, 21 Şubat 2006´da hayatını kaybetti. Abdülkadir Alper, köy muhtarı Cemal Yılmaz´a annesine babasından kalan emekli maaşını almaya devam edebilmesi için annesinin ölümünü İlçe Nüfus Müdürlüğü´ne geç bildirmek istediğini söyledi. Muhtar Cemal Yılmaz da Alper´in bu isteğini kabul edip ölüm tutanağında Nariye Alper´in ölüm tarihini 29 Eylül 2006 olarak gösterdi.

MUHTARLIK SEÇİMİNDE ARALARI BOZULDU

Muhtar Cemal Yılmaz, 2009 yerel seçimlerinde köyde karşısına muhtar adayı olarak çıkması ve gelecek seçimlerde de aday olacağını söylemesi nedeniyle araları bozulan Abdülkadir Alper hakkında, annesinin maaşını almasıyla ilgil Savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılığın başlattığı soruşturmada, Abdülkadir Alper´in, annesinin öldükten sonra 7 ay Sosyal Güvenlik Kurumu´ndan maaşını almaya devam ederek devleti 4 bin 167 lira 4 kuruş zarara uğrattığı saptandı.

Savcılık soruşturması sonunda sanıklar Abdülkadir Alper ve Cemal Yılmaz hakkında, ´Kamu kurum ve kuruluşlarını zararına dolandırmak´, ´Resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyanda bulunmak´ ve ´Resmi belgede sahtecilik´ suçlarından dava açıldı.

´HASTANEDE ÖLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNDÜM´

Zonguldak 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde bugün görülen duruşmada tutuksuz sanıklardan Cemal Yılmaz hazır bulunurken, Abdülkadir Alper katılmadı. Cemal Yılmaz savunmasında, "Nariye Alper´in, hastanede tedavi gördüğü için orada öldüğünü düşündüm. Hastanede ölenler için de bildirimi hastane yapıyordu. Biz muhtarlar sadece köydeki ölümleri bildiriyorduk. Abdülkadir ile anlaşarak ölen annesinin maaşını aldığımız iddiası doğru değildir. Kendisi muhtarlık seçiminde benim rakibimdi. Bu yüzden böyle bir iftira atmış olabilir" dedi. Abdülkadir Alper´in de Çaycuma Asliye Ceza Mahkemesi´nce alınan savunmasında suçlamayı kabul etmediği belirtildi.

MAHKEMEDEN HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, suçu işlediği kanaatine vardığı sanıklardan Abdülkadir Alper´e dolandırıcılık suçundan 2 yıl 6 ay, yalan beyanda bulunmaktan da 2 ay 15 gün olmak üzere toplam 4 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verdi. Alper´in, 2 ay 15 günlük hapis cezası ile ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Muhtar Cemal Yılmaz ise dolandırıcılık suçundan 1 yıl 3 ay, resmi evrakta sahtecilikten ise 2 yıl 6 ay olmak üzere toplam 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yılmaz´ın, 1 yıl 3 aylık hapis cezasında da hükmün açıklanması geri bırakıldı.
Editör: Pusula Gazetesi