Tomanbay´a DSP İl Başkanı Nurhan Başoğlu da eşlik etti. DSP´ye atılacak her oyun genel seçimlerde Türkiye´nin önünü açacağını söyleyen Tomanbay; "Önümüzdeki seçilerde yerel yöneticileri seçip, bulunduğunuz bölgeye oy isteyeceksiniz. Yerel yöneticilerin ülke sorunlarına katkısı olmaz. Ama ülke de işsizlik, kriz ve cinayetler almış başını gitmiş. Sanki genel seçim havasına girdik gibi insanlarımızın beklentileri var.


Biz Türkiye´nin içinde bulunduğu durumu en iyi bilen ve yıllarca Başbakanlık yapmış rahmetli Bülent Ecevit´in partiyiz. Türkiye´de yazılı basının desteği ile sanki seçimler iki parti arasında geçecekmiş gibi gösteriliyor.


İktidar partisi ülkeyi bölmekten başka ne yapmış? DSP yıllarca Türkiye´nin en ücra köşelerinden doğusundan batısından oy aldı. Bu yerel seçimlerde gelecek genel seçimlerin umudu yaratılacak. Demokratik Sol Parti´ye atılacak her oy Türkiye´nin önünü açacaktır.


Hiçbir yolsuzluğa bulaşmamış pırıl pırıl partimiz hiç hak etmediği bir biçimde % 1,5 oy oranına sahip bir parti gibi gösteriliyor. Biz Sayın Bülent Ecevit´in Genel Başkanlığında % 42 oy almış, Türkiye´ye imza atmış bir partiyiz. Biz Türk halkının gönlünü kazanarak, ahlakımızla, namusumuzla aldık bu oyları.


Ak Parti ise rüşvetle, şaibeyle ve yardımlarla oyunu yükseltti. Ben yıllardan beri siyasetin içinde olan biri olarak söylüyorum DSP genel seçimlerde büyük oy artışı sağlayacaktır. Bırakın artık insanların giyim kuşamı üzerinden siyaset yapmayı. Siyaset ekmek kapısı değil, hizmet kapısıdır. Çalmadan çırpmadan siyaset yapan insanları patiye sokacağız" şeklinde konuştu.


Kadınlara siyasette en fazla değer veren parti olduklarını söyleyen Tomanbay; "Kadınlarımızı siyasete sokmadan bu ülkeyi kalkındırmak mümkün değil. Kadınlarımızı siyasete katmaya çalışan bir partiyiz. En fazla kadın aday bizim partimizden gösterildi" diyerek yerel seçimlerde tüm adaylara başarılar diledi.

Editör: Pusula Gazetesi