Afyonkarahisar’da 5 Eylül tarihinde meydana gelen patlamada yaşamını yitiren Şehit Onbaşı Emrah Kartal’ın cenaze töreni için Çaycuma’ya gelen Devlet eski Bakanlarından Güneş Müftüoğlu, Belediye Başkanı Mithat Gülşen’e ziyaretinde imzaladığı son kitabı hediye etti. Müftüoğlu, son kitabı “Altın Çiviler, Bir Mebusun Hizmet Öyküsü”nde siyasetin çok ulvi, çok zevkli, bir o kadar da zor bir memleket hizmeti olduğunu vurguladı.

Müftüoğlu, “Bu kitap ülkemize, milletimize hizmet edenlere, bu hizmetleri vesile olan liderlere, hizmetlerin gerçekleşmesi için benimle beraber olan, baha destek veren idealist, vatansever insanlara duyulan bir saygını ifadesidir” dedi.

Müftüoğlu, “Kitabımın yazılış aşamasında kültür, bilgi ve tecrübeleri ile büyük katkıda bulunan kitabın editörlüğünü üstlenen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Başbakanlık Devlet Planlama Örgütü Müsteşarı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti emekli Ankara Büyükelçisi saygıdeğer insan değerli dostum Dr. Ahmet Zeki Buluç beyefendiye, kitabın oluşum döneminde ilgilerini ve yardımlarını esirgemeyen Kanal-B Televizyonu yönetimine,bilgi işlem merkezine ve personel bölümüne, TBMM Kütüphane Müdürlüğü’ne, özellikle uzman Faruk Nafiz Ertürk ve Mikrofilm Bölümü Şefi İhsan Güler’e, yeğenlerim Bumin Kaan Köktürk, Adil Zafer Müftüoğlu, Tekin Buğra Müftüoğlu ve burada isimlerini sayamadığım, bana yardımcı olan herkese, ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Çalışmamın her safhasını merakla izleyen teşvik eden ve sonuçlanmasını büyük bir heyecanla bekleyen eşim Tülin, çocuklarım Gülin ve Melih Güneş’e teşekkür ediyorum” dedi.

Müftüoğlu, kitabında gerçekleştirilen hizmetleri, yatırımları anlatırken, ilgili sektör hakkında dünya ve ülke genelinde bilgi sunmaya özen gösterdiğini belirtti. Müftüoğlu, “Sekiz bölümden ibaret olan kitabımın birinci bölümünde; ‘Türkiye Kağıt Sanayinin Gelişimi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi, Zonguldak Çaycuma Havaalanı, Serbest Bölgeler ve Filyos Serbest Bölgesi, Balıkçılık, Türkiye Orman İşçileri Sendikası, Çaycuma Kültür Merkezi, Çaycuma Şehir Stadı, Çaycuma Devlet Hastanesi, Çaycuma Belediye Terminal Tesisleri ve Köprülerimiz, Çaycuma Öğretmenevi, Çaycuma Anadolu Ticaret ve Meslek Lisesi, Çok Amaçlı Lise’, ikinci bölümünde ise; ‘Devlet Bakanlığı Görev Süresi ve Etkinlikler’; üçüncü ve dördüncü bölümde ise, ‘Bir İl Ne Kadar Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Yaşama ve Olanaklara Sahip, Göz Bebeğimiz Ereğli’ye Yaptığımız Katkılar’, beşinci bölümde ise, “Alaplı ve Gökçebey İlçelerimiz”, altıncı bölümde; ‘Musiki Yaşantım’, yedinci bölümde, ‘Kitaplarım Hakkında Bilgiler’, son bölümde ise yıllardır yaşanan acı ve tatlı hatıralardan bir demet sunmaya çalıştım. Çaycuma Köprüsü’nün benim için özel bir yeri vardır. Çocukluğumun köprüsü olarak tanımladığım bu köprüye de kitabımın ilgili bölümlerinde yer vermiştim. Kitabımın yazılışının son aşamasında kuruluş öyküsünü anlattığım bu köprü ile ilgili maalesef üzücü bir olay yaşadık ve derinden yaralandım. Çocukluğumun köprüsü 62 yıllık Çaycuma Köprüsü yılların tahribatına, ilgisizliğe ve bakımsızlığa daha fazla dayanamadı ve 6 Nisan 2012 tarihinde ortadan ikiye ayrıldı. Belediye Başkanımız Mithat Gülşen’in babası dostumuz Kemal Gülşen ve yeğeni Sezgin Gülşen’in aralarında bulunduğu 15 vatandaşımız sulara gömüldü. Bu acı olayda hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor. İlim ve ilçem halkına Başsağlığı diliyorum. Kitabım, doğup büyüdüğüm Zonguldak’ım için, ekonomik, siyasal, sosyal kültürel ve çevresel konularda bir belgesel olması yönünde çaba harcamadım. Ancak yıllar önce gerçekleşenler, benim gerçekleşmesini sağladığım yatırımlar ve yaşadıklarım, kitabımı bu yöne çekmiş olabilir. Böyle bir değerlendirme, emeğime ayrı bir tat ve değer verecektir” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi