Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki havaalanın karşısında bulunan duble yol çalışmalarını inceledi.

Vali Erol Ayyıldız&[#]8217;a, incelemeleri sırasında, Kaymakamı Hasan Yaman, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü de eşlik etti. Vali Ayyıldız´a, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü ve Karayolları yetkilileri tarafından yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında detaylı bilgi verildi.

Çalışmaların süratle tamamlanmasını isteyen Ayyıldız, belde halkı ile de konuşarak, sorunlarını dinledi.

AYYILDIZ, HASTANE VE ANAOKULU İNŞAATINI DENETLEDİ

Vali Erol Ayyıldız, Çaycuma&[#]8217;da yapımı süren hastane inşaatında da incelemelerde bulundu. Ayyıldız, Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Ercan Balçık, Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve beraberindeki heyetle birlikte hastane inşaatında incelemelerde bulundu. Ayyıldız, hastane inşaatının 2014 yılı Mart ayında biteceğini ifade etti. Ayyıldız, &[#]8220;Hastane inşaatı yüzde 15 gerçekleşmiş vaziyettedir. Müteahhit firma, 2014 yılının Mart&[#]8217;ında hastane inşaatını bitirip teslim edeceklerini, 2013 yılının sonunda da teslim edebileceklerini belirttiler. Ne kadar erken teslim ederlerse, Çaycuma&[#]8217;nın sağlık problemini fiziki olarak çözmeye çalışmış olacağız. Hastanemiz Çaycuma&[#]8217;nın güzel bir yerindedir. Zemin itibari ve bulunduğu konum olarak da yeni gelişim alanında zemin olarak daha iyi bir durumdadır. Hastanemiz Çaycuma&[#]8217;mıza şimdiden hayırlı olsun&[#]8221; dedi.

Hastanede doktor sayısının az olduğu hatırlatılması üzerine Vali Ayyıldız, şöyle konuştu:

&[#]8220;Daha çok pratisyen hekimde zorluk çekiyoruz. Hekimlerimiz uzman hekimliğe geçiş yapıyorlar. Bu spekülasyonda maalesef zaman zaman biz problemlerle karşılaşıyoruz. Bu problemleri de çözmeye çalışıyoruz.&[#]8221;

Vali Erol Ayyıldız ve beraberindeki heyet, daha sonra Çaycuma&[#]8217;da bulunan sosyal tesisleri, Anadolu Öğretmen Lises&[#]8217;ni ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan&[#]8217;ın eşi Emine Erdoğan&[#]8217;ın yaptırdığı anaokulu inşaatında da incelemelerde bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi