Filyos beldesindeki Seçil Şanlı İlköğretim Okulunda öğrenciler şarkı yarışması düzenledi. Şarkı yarışmasına 11 yarışmacı katıldı. Seçil Şanlı İlköğretim Okulu´nun bahçesinde düzenlenen şarkı yarışmasına ilgi büyük oldu. Sınıf ve branş öğretmenlerinin jüri olarak katıldığı yarışmada 11 yarışmacı tek tek şarkılarını söyledi. Jüri üyeleri bir hayli zorlanmasına rağmen 11 yarışmacının arasından 1. 2. ve 3.´yü seçmekte zorlandı. Bir öğrenci şarkısını söylerken sözlerini unutunca sahneyi terk etti. Bir diğer
öğrencinin de elindeki kağıttan kopya çekmesi dikkat çekti. 11 adayın katıldığı şarkı yarışmasında, ´Sarı Gelin´ türküsüyle 8.sınıf öğrencilerinden Barkın Demirel 493 puanla birinci olurken, ikinciliği ise 480 puanla 7.sınıf öğrencisi Elanur Kayıkçıoğlu, üçüncülüğü ise 460 puanla 8. sınıf öğrencisi Büşra Çakmak elde etti. Yarışma boyunca öğrencilerin 5.sınıf öğrencisi İsmail Nayman´ın darbuka eşliğinde oynaması da renkli görüntüler oluşturdu.
Birinciliği kazanan Barkın Demirel yarışmayla ilgili şöyle konuştu:
"Sevinçliyim, mutluyum. Şarkıcılığa kendi evimde müzik dinleyerek başladım. Bilgisayardan müzik dinleyerek kendimi geliştirdim."
İkinci olan Elanur Kayıkçıoğlu ise, "Çok mutluyum, bütün arkadaşlarım çok güzel söyledi ama hak eden kazandı. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum" dedi.
Kazanan yarışmacıların ödüllerinin 23 Nisan kutlamalarında verileceği öğrenildi.
Editör: Pusula Gazetesi