Terakki Mahallesi&[#]8217;nde bulunan halk pazarının çatısı, 45 saat önce büyük bir gürültü ile çökmüştü. İki kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin ise yaralandığı facianın ardından hasar tespit çalışmaları ve enkaz kaldırma çalışmalarına başlanmıştı.
Yaklaşık iki gün süren enkaz kaldırma çalışmalarına en büyük desteği ise Demir Madencilik, DE-KA Madencilik başta olmak üzere özel maden ocaklarında çalışan maden işçileri veriyor. Pazar esnafı ise enkazın altında kalan ürünlerini toplamaya çalışırken, enkaz kaldırma çalışmalarının dörtte üçünün tamamlandığı belirtildi.
Bölgede bulunan Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün de enkaz kaldırma çalışmalarına destek olduklarını belirterek, &[#]8220;Bu gün yine enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. En büyük şükrettiğimiz şey enkazın altında canlı veya cansız insanın olmamasıdır. Daha önce çok afetler yaşayıp dördüncü beşinci günlerde enkazdan canlı veya cansız insanlar çıktı. Burada onunla karşılaşmadık çünkü gerekli bütün aramalar yapıldı. Şimdi esnaf mağdur. Buranın bir an evvel temizlenmesi için uğraşıyoruz. Hep Zonguldak&[#]8217;a geçmiş olsun diyorum. Dünden bu yana özel maden ocağında çalışan işçiler, firmalar iş makineleri ile çalışıyor. Bu enkazın kısa sürede tamamı kaldırılacaktır&[#]8221; dedi.
Yaklaşık 35 yıldan bu yana pazarcılık ile uğraştığını söyleyen 60 yaşındaki Saniye Üstün ise &[#]8220;Burada bizim sepetlerimiz, meyvelerimiz, sofralarımız var. Mallarımız hep enkazın altında kaldı. Ben olay anında burada değildim ama bütün her şeyimiz gitti. Yanımızdaki tezgah arkadaşımız hayatını kaybetti. Enkaz alanına giremiyoruz. Burada 5 bin TL&[#]8217;ye yakın mallarım kaldı. İsim yazdırdık ödeme yapılacağını söylediler&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi