İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, KÖYDES ve İl Özel İdaresi olarak gereken tüm yatırımların getirildiğini fakat köylerdeki vatandaşın sosyal alanlar yaratılmadığı için göç ettiğini söyledi.

Zonguldak&[#]8217;taki ilçe ve beldelerin kendine has birçok özellikleri olduğunu ve bunların daha çok geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Terzi, Tarım İl Müdürlüğünün fidan dağıtımı yaptığını fakat bundan herkesin faydalanabilmesi gerektiğini vurguladı.

Terzi, köylerde yaşayan insanların en önemli ihtiyacının sosyal alanlar olduğunu ifade ederek değerlendirmesinde şunları söyledi.

&[#]8220;İnsanlarımızın köylerde kalması için yeni projeler üretmemiz lazım. Biz bu konuyu Tarım İl Müdürlüğümüzle de görüştük. Gelir getirici bir şeyler yapmamız gerekiyor. İl Özel İdaresinin köylerde yaptığı yatırımlar istihdam sağlamaz. Yani asıl yapılması gereken sosyal anlamda yapılacak olan yatırımlardır. Biz muhtarlarımızla sık sık bir araya geliyoruz. Neler yapabilirizi konuşuyoruz. Şuanda köylerimizin şehirlerden hiçbir farkı yok. Yani çöpleri toplanıyor, su kesintisi yok, tüm yollar asfaltlandı. Tarım il müdürlüğü meyve fidanları dağıtıyor. Ama bundan kaç kişi ekmek yiyor yada kaç kişi bu projeden yararlanabildi. Bunun gibi yapılabilecek birçok proje var. Seracılık için teşvikler yapılması lazım. Her ilçemizin, beldemizin kendine özel meşhur bir özelliği var. Ereğli&[#]8217;de, Ereğli çileği yetiştiriciliği genişletilebilir. Devrek&[#]8217;te köy ekmeği yapılıyor. Bu köylerde ticarete dönüştürülebilir. Aynı şekilde bastonumuz var. Köylerde bayanlara yönelik kurlar yada küçük iş alanları açılabilir. Köylerde özellikle kışın 10 tane insanı zor buluyoruz. Herkes köyde yaşasın demiyoruz. Ama en azından köyde yaşamak isteyen insanlara hizmet götürelim, istihdam alanları yaratabilelim.&[#]8221;

HEDEFLERİMİZİN YÜZDE 95&[#]8217;İNE ULAŞTIK

2011 yılı değerlendirmesinde de bulunan İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, &[#]8220;Biz İl Özel İdaresi olarak bu yıl içerisinde 93 kilometre yol asfaltlandı. 30 bin 553 ton rotmiks harcandı. 200 bin metrekare parke döşendi. 5 adet sanat yapısı ve 3 köprü yapıldı. Bu saydıklarıma 17 milyon 500 bin 097 TL para harcandı. Su ve kanal hizmetlerinde 61 tane projeye 3 milyon 435 bin 227 TL para harcandı. Köy yardımları olarak 1 milyon 422 bin lira para harcandı ve bu paralar köy muhtarlarına teslim edildi. Ayriyeten birliklere 74 bin 580 TL yardım yaptık. İnşaat ve turizm (yurt-maden müzesi gibi) olmak üzere 19 projeye 4 milyon 442 bin TL para harcandı. Toplam 241 projeye 26 milyon 974 bin 864 TL para harcandı. Kısacası biz hedeflerimizin yüzde 95&[#]8217;ine ulaştık. Yüzde 5&[#]8217;lik kısımda performans düşüklüğünden değil zaman yetersizliğindendir. Köylerdeki çöp toplama çalışmalarımız devam ediyor. İlk olarak 6 aylık ihaleye çıkmıştık. Ama şimdi yeniden ihale yaptık ve bu ihaleyi 12 aylık yaptık. Bundan sonra her yıl düzenli olarak köylerdeki çöpler toplanıp, çöp döküm alanına götürülecek&[#]8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi