Ergenekon Tutuklusu CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal&[#]8217;ın oğlu Erkan Haberal, CHP binasında basın toplantısı düzenledi. CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun ve partililerin de hazır bulunduğu toplantıda, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;ın açıklamaların yanıt verildi.


Toplantıda konuşan CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, &[#]8220;Geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçarı&[#]8217;n yaptığı açıklama doğrultusunda, &[#]8216;Haberal Ailesi Zonguldak&[#]8217;ı kandırdı. Bunu geçmiş zamanda biliyorlardı. Sağlık Bakanlığı buna izin vermiyordu&[#]8217; tarzında açıklamaları oldu. Biz buna geçen günler cevap verdik. Erkan bey de buna birinci ağızdan cevap verecek&[#]8221; diye konuştu.


Seçim kampanyasından bu güne geçen süreci değerlendirerek konuşan Erkan Haberal, &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta seçim zamanı çok güzel bir seçim kampanyası yürüttük. Zonguldak kavga, gürültü çıkmayan ender şehirlerden bir tanesidir. El ele verdik karşılıklı bir seçim yaptık. Seçim kampanyası süreci boyunca her zaman saygı kurallarını ihlal etmeden, herkese eşit mesafede durarak kampanyamızı yürüttük. Her zaman aile olarak öğrendiğimiz bir şey vardı. Sevgide serbestlik, saygıda mecburiyetlik vardı. Seçim kampanyası boyunca rakiplerimiz hakkında bir saygısızlık yapmadık. Seçimin sonucunda bizim beklediğimiz şey daha iyi bir sonuçtur. Zonguldak&[#]8217;ta siyaset bizim için bitmiştir, Zonguldaklılık vardır. 5 vekil vardır, biz de Mehmet Haberal olarak bu vekillerden bir tanesiyiz el ele vererek Zonguldak&[#]8217;ın kalkınması için hazırız demiştik. Seçim döneminden sonra saygı çerçevesinde diğer adaylarla her karşılaştığımızda tokalaştım, selamlaştım, saygılarımı belirttim. Bu gün seçim vaatleri sırasında, parti haricinde vermiş olduğumuz sözler vardı. Hastane ve okul sözlerimiz vardı. Biz güzel bir şey yapıyoruz ki hastane projesini elimizden aldılar dedim. Bundan da gocunmuyorum, demek ki doğru bir şey söylüyorum. Aynı zamanda Zonguldak&[#]8217;ın okula ihtiyacı var. Bizim hizmet aşkı ile söylediğimiz bu sözleri, AK Parti İl Başkanı, &[#]8216;Haberalların yapamayacaklarına karşılık söz verdikleri ve halkı kandırdıkları&[#]8217; diye sözler sarf ediyorlar. İl Başkanı Sağlık Müdürü gibi demeç veriyor. Ama bir şey var, Başkent Üniversitesi ne zaman &[#]8216;Özel hastaneyiz&[#]8217; dedi. Bu güne kadar seçimlerde Başkent Üniversitesi Haberal ailesinin özel malı dediği oldu mu? İl Başkanı bilmiyor, bilmediği konuda sözler söylüyor. Biz özel hastane yapacağız demedik ki hastane yapacağız dedik. Özel hastanelerle fazla sıkı fıkı sanırım. Çıkmış &[#]8216;Kandırdılar&[#]8217; diyor. Biz kandırmadık, kandırmadığımız belge devletin yasasıdır. Biz hastane yapacağız dedik, yine diyoruz. Ortaya çıkarmışlar 69 ambarları diyorlar. Siyasi bir argüman olarak kullanmayacağız, bunun garantisini veriyim. Devletin elinden bir şey çıkmasın. Açılımını Zonguldak halkı ile beraber yapalım, personelini beraber alalım 2 sene sonra teslim edelim. Biz yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik. Herkes yasaların ne olduğunu bilmeden konuşuyor. Ben bu açıklamaları duyduğum zaman güldük. Başkent Üniversitesi 1993 yılında kurulmuş ve YÖK&[#]8217;e bağlıdır&[#]8221; dedi.


Mehmet Haberal ile ilgili imza kampanyasının CHP Genel Merkezi aracılığı ile geniş kapsamlı düzenleneceğin ifade eden CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun ise &[#]8220;İmza kampanyası genel merkezle organize bir kampanya olacak. Bu noktada grup başkan vekillerin programı müsait olmadığı için önümüzdeki günlerde geniş bir kampanya düzenlenecek. Belki bu meclise yürüyüş eylemi olabiliri. Bireysel hareketlerden kaçınarak önümüzdeki günlerde bu tarzda program olacak&[#]8221; diye konuştu.


Ticari bir kaygı ile &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;a hastane yapacağız&[#]8221; demediğini ifade eden Erkan Haberal ise sözlerini şöyle tamamladı:


&[#]8220;Hastane konusunda ben şuna gerçekten çok üzüldüm., Ticari bir kaygı ile hastane yapacağız demedim. Bunu demiş olsaydım, başka şehir yapayım derdim., Zonguldak&[#]8217;ta 400 yataklı hastane yapmaktansa İstanbul&[#]8217;da 50 yataklı klinik açmak daha karlı bir iştir. Biz bu şehrin çocuğuyuz. Borçlu hissettik kendimizi, seçim ile alakalı bir şey değildir. Borcumuzu ödeyelim dedik.&[#]8221;


--



PKK Milletvekili de hukuk devletinde yargılanıyordu



Ergenekon Davası kapsamında tutuklu bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal&[#]8217;in oğlu Erkan Haberal, ekim ayında TBMM&[#]8217;nin açılacağını sonuca o zaman varılacağını ifade etti.


Mehmet Haberal ile ilgili sonucun TBMM&[#]8217;nin açıldıktan sonra netleşeceğini ifade eden oğlu Erkan Haberal, &[#]8220;Bu konuda MHP hiçbir şey yapmadı. Ben vatandaş açısıyla mağdur olan açısıyla söylüyorum. Şehrin bana destek oldu. Partim bana destek oldu. Meclis tatile girdi. Meclis tatil iken vekiller Silivri&[#]8217;ye mahkemeye gitti, geldiler. Sonuca ulaşılmadı daha ama meclis ekim ayında açılacak. Sonuç inşallah alınacak. Öyle olması gerekiyor. PKK Milletvekili Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletinde yargılanıyordu. Babamlar nerede yargılanıyor onun cevabını siz verin&[#]8221; dedi.


Basın mensuplarının &[#]8220;Mustafa Balbay&[#]8217;ın 1 ekimde yemin etmek için avukatlar aracılığı ile talebi olmuştu. Sizin böyle talebiniz oldu mu?&[#]8221; sorusuna yanıt veren Erkan Haberal, şöyle dedi:


&[#]8220;Bizim bu yönde bir talebimiz yok. Sağlık durumu her zaman her şeyin üstünde oldu. En son hasta değildir diyen hastane sonra hastadır diye geri çekti. EPS testi yapıldı. Kalpteki kriz yaratan odak bulunarak yakıldı. Biz de daha önce ani ölüm riskinin ortadan kalkmasından dolayı ciddi bir rahatlama içine girdi. Düşüp ölse haberimiz olmayacak diye, Çapa Tıp Fakültesindeki operasyonla ani ölüm riski azaldı. Meclise biraz daha müracaat edip görevimizi yapacağız. Bize müsaade edin diye bir şey yapmadık. Bizi direk mazeretli saydılar. Bu gün imza atmayan İsa Gök mecliste yok yazılıyor. Biz mazeretli sayılıyor. Bizim talebimiz olmamasına rağmen biz mazeretli sayıldık.&[#]8221;


Babası Mehmet Haberal&[#]8217;in en fazla takip ettiği konunun yurt dışı olduğunu ifade eden Erkan Haberal, &[#]8220;Babamın her zaman en fazla takip ettiği şey yurt dışıydı. Buradaki derneklerdir. Amerikan Cerrahlar Derneği&[#]8217;nin kongresinin onur konuğuydu. Ona gidemeyecek. Benim bildiğim kadarıyla en fazla bilimsel yayını olan tıp bilimi adamıdır. Bunun tabi ciddi bir eksikliğini hissediyor. Ama biz bunu avukatlar aracılığı ile kongrelerin makalelerini yazıyor. Veri özetlerini kendisine avukatlar taşıyor. Bunları makale haline getiriyor. Bunları ben her Çarşamba günü getirip teslim ediyorum&[#]8221; şeklinde sözlerini tamamladı.

Editör: Pusula Gazetesi