Ereğli Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, &[#]8220;Kurumlar arası kavga daha da büyürse devlet müdahale eder&[#]8221; dedi.
Erdem, gazetecilerde yaptığı açıklamada, 19 Ağustos&[#]8217;ta Ereğli Büyük Anadolu Otel&[#]8217;de eski Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan&[#]8217;ın iftarından çıkışı sırasında Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) TAŞ&[#]8217;da çalışan bir grup işçinin saldırısı ve sonrası yaşananların Ereğli&[#]8217;ye yakışmadığını söyledi.
Belediye, ERDEMİR ve Türk Metal Sendikası arasında yaşanan gerginliğin, kurum yetkilileri ile ilçedeki sivil toplum kuruluş başkanlarının bir araya gelerek diyalogla çözülmesi gerektiğini savunan Erdem, şöyle dedi:
&[#]8220;Diyalog dışı kalanlar zaten toplamdan dışlanır. Ereğli Belediyesi de, ERDEMİR&[#]8217;de, sendika da bizim. Burada mesele kim haklı, kim haksız değil. Ereğli ERDEMİR&[#]8217;siz düşünülemez. ERDEMİR&[#]8217;in bu ilçeye, ilçenin de ERDEMİR&[#]8217;e hizmetleri var. O zaman bu kavga niye? Kavgaya gerek yok ki. Kaldı ki daha önce bu kurum yetkilileri aynı masa etrafından toplanarak yemek yediler. Bu sorunu da diyalogla çözecekler. Şahıslar arasında köprüler atılabilir ancak kurumlar arasında köprü atmak olmaz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ERDEMİR Genel Müdürü Oğuz Özgen ve Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf ziya Odabaş kurumları ile beraber hareket ediyorlar.
Kurumlar arasında kavga daha da büyürse devlet müdahale eder. Bu kavganın taraflarına gayet açık şekilde söylüyorum. Herkes mesajı iyi alsın. Devlet bu durumdan rahatsız. Bu devlet sessiz ve sakin gider bunu hep ispat etmiştir. Devlette işler ağır işler ama tam işler. Kurumların kavgası, Kaymakamlıkta, Valilikte, İçişleri bakanlığında sıkıntılar yaratıyor. Bu iş biraz daha giderse devlet taraf olur. Devlet taraf olunca da bu işler bazılarını zarara sokar. Devleti taraf yapmamak lazım diyalogla çözmek lazım.
Ben kim haklı kim haksız orada değilim. Onlar dünde kaldı, Mevlana ne diyor &[#]8216;dün bitti yarın meçhul, bugün karar ver ve yaşa&[#]8221; devleti taraf yapmasınlar, devlet taraf olursa farklı olur bu işler. Devlet bu işlerde haklıyı haksızı iyi ayırt eder.
Sonuçta oturacaklar diyalogla bunu çözceler. Ereğli&[#]8217;de herkes kan ağlıyor. Sivil toplu siyasi parti liderleri herkes taşın altına elini koyacak, esnaf kan ağlıyor, şehirde hareket yok, tersanelerden sekiz dokuz bin kişi çıkmış, ekonomi sıfır hatta eksinin altında, icralar artmış. Anlatıyorum, anlatıyorum kimse anlamıyor! Bir de bunun üstüne kavga olmaz, bu ekonomi daha da kötüye gider. Ereğli göç almaz göç verir, o zaman barış olmayan kentte insanların ne işi olur.
Bu üç kurumumuz diyalogla oturacaklar çay içip bayramdan sonra bir araya gelecekler Ereğli&[#]8217;yi daha güzel günlere taşıyacaklar.

Editör: Pusula Gazetesi