AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, beraberinde Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Adem Öztürk, Kandilli Belediye Başkanı Nihat Saral, Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muharrem Erdem, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kdz. Ereğli Temsilcisi Mustafa Kemal Bektaş ile birlikte maden ocağına inerek, maden işçileri ile iftar açtı. İftar öncesinde HEMA İşletme Müdürü Nuh Baş´dan çalışmalar ile ilgili brifing alan Candan, daha sonra gazeteciler ile TTK Armutçuk Müessessi Müdürü Fazıl Unlu´dan müessesenin durumu hakkında bilgi aldı. Müessesenin üretim ile ilgili yaşadığı sıkıntılardan kurtulmaya başladığını, özellikle açılabilecek yeni bir kuyu ile üretimin daha da arttırılabileceğine dikkati çeken Müessese Müdürü Unlu, yeraltında bulunan kömür rezervlerini çıkartarak ülke ekonomisine kazandırma sorumluluğu içerisinde hareket ettiklerini söyledi. Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu da, TTK Armutçuk Müessese Müdürü Fazıl Unlu´nun açıkladığı yeni kuyu önerisinin işleme konulması ile Armutçuk´un ciddi anlamda yeniden bir büyüme içerisine gireceğini, yeni rezervlerin çıkarılması ile ülke ekonomisine de önemli katkı sağlanacağını belirterek, &[#]8220;Biz maden işçisi olarak üretmek ve ülke ekonomisine hayat vermek istiyoruz. Taşın altına elimizi koymaya her zaman hazırız&[#]8221; dedi.
Candan ve beraberindekiler daha sonra maden ocağına indi. Eksi 500 metrede iftar için hazırlanan yere ulaşmak için yaklaşık 45 dakikalık bir yolculuk gerçekleştiren Candan ve beraberindekileri maden işçileri madenci lambaları ile karşıladı. Burada açılan İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, madenci ile iftar açmanın ve onlarla buluşmanın kendilerine şeref verdiğini söyledi. Seçim sürecinde söyledikleri TTK Armutçuk Müessesi´nin kapanmayacağını belirten Candan, &[#]8220;Helalin ne olduğunun belki de yüz üzerinden yüz verilecek yer burasıdır. Helal kazancın bu kadar en saf olduğu bir yere gelmek benim de en başta görevlerimden bir tanesidir. Madenci ile iftar açmak buluşmak bana şeref verir. Sizin problemleriniz seçim sürecinde defalarca karşıma çıktı. Armutçuk´un bu müessesesinin kapanması ile ilgili sorunlar karşıma çıktı. Defalarca aynı şeyi söyledim, ´Burası kapanmayacak, kapanacaksa sizlerle beraber en önde ben olacağım´ dedim. ´Benim kaybedecek hiçbir şeyim´ yok dedim. Bunu her seferinde de söyledim. Sizlerin problemlerini biliyorum. Müessesenin kapanma olayı yok o sorunu geçtik. Diğer problem ise 2 ay çalışıp 1 ay istirahat meselesi var. Bu sorunlar bize geldi bu sorunların farkındayız. Elimizden geldiğince yukarılarda söylemeye, iletmeye ve çözmeye çalışacağız. TTK Armutçuk Müessese Müdürümüz söyledi yeni kuyu açma meselesi var. Buraya gelinceye kadar zaten mesainin yarısı bitiyor&[#]8221; diye konuştu.
Maden işçileri adına konuşan 2006 yılında TTK Armutçuk Müessesesi´nde iş başı yapan ve kazmacı olarak işçiliğini sürdüren Erhan Boğa, &[#]8220;Ben 2006 muamelesiyim, kazmacıyım. 2009 yılında giren arkadaşlarımız da var. Bizim en büyük sorunumuz gruplu çalışmaktır. 2006 ve 2009´lu arkadaşlarımız sürekli çalışmak istiyoruz. 25 ve 30 yaşında genç insanlarız, 2 ay çalışıp 1 ay yatmak istemiyoruz. Bu konuda sizden yardım bekliyoruz&[#]8221; dedi.
Candan ise, &[#]8220;İnşallah üzerimize düşeni yapacağız gerekli mercilere de bunları anlatacağız&[#]8221; diye konuştu.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, 6 Ağustos 1999 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldürülen işçi lideri Şemsi Denizer´in ölüm yılı nedeniyle de maden işçisine başsağlığı diledi.
Editör: Pusula Gazetesi