ZKÜ Spor Salonu&[#]8217;nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Zonguldak Vali Vekili Fethi Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, davetliler ve aileler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreninde, Devlet Konservatuarı bölümünden oluşan ekip mini konser verdi.
Tıp Fakültesi&[#]8217;ni birincilik ile bitiren Keziban Akkan, ailesine ve kendisini üniversite üyelerine teşekkür etti. Ardından konuşan ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, "Bilimsel düşüncenin ışığında, küresel rekabet yarışına hazır kuşaklar yetiştirmeyi hedefleyen ZKÜ olarak genç neslin ülkemizin geleceğinde taşıdığı önemin bilinciyle çalışmalarımıza yön veriyoruz. Çeyrek asrı aşan deneyimin ışığında, ülkemizde ve dünyada adını duyuran bir üniversite olma konusunda kararlıyız. ZKÜ&[#]8217;nün, içinde yaşadığı toplumla güçlü bağları olan, çok sesliliğin üniversite için öneminin bilinciyle tüm çalışanlarını ve öğrencilerini kucaklayan, iletişim ve güvenin egemen olduğu bir üniversite olması için çalışıyoruz. Üniversitemizde araştırmacı, yenilikçi, dışa dönük ve her düzeyde paylaşımcı bir kurumsal kültürü yerleştirmek öncelikli amaçlarımız arasındadır. Tıp eğitimi öğretim üyesi ile öğrenci arasında dorudan iletişime dayanan, öğretim üyesini sadece bilgi aktarıcı değil, aynı zamanda beceri kazandırıcı rol üstlendiği, titizlik ve özveri gerektiren bir süreçtir. Bu uzun ve meşakkatli süreç boyunca öğrencilerimize gösterdiğiniz ilgi ve özen sizlere teşekkür ederim. Hekimlik, ancak insan sevgisiyle dolu yüreklerin yapabileceği son derece zor bir meslektir. İhsanların can ve cananların sağlığı tehlike altındayken ve bu nedenle mutsuz., umutsuz, yılgın yada öfkelilerken, onlara sabır, hoşgörü ve şefkatle yaklaşarak sağlık hizmeti vermeye çalışacaksın. Sizlerin aldığınız eğitimle bundan sonra sürekli geliştireceğiniz bilgi ve tecrübenizle her türlü sorunun üstesinden geleceğinize gönülden inanıyorum&[#]8221; dedi.
Zonguldak Vali Vekili Fethi Özdemir ise mezun olan öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi. Diplomalarını alan öğrenciler tören sonunda keplerini havaya attı.
Editör: Pusula Gazetesi