Bartın Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, kameralı güvenlik sisteminin (Mobese) kuruluş çalışmalarının devam ettiğini belirterek, kent merkezinin 12 noktada 28 kamera ile izleneceğini söyledi. Kamera sayısını biraz daha artırmak için girişim yaptıklarını ifade eden Müdür Gümüş, sistemi Nisan ayı içinde kutlanacak olan Polis Bayramı&8217;na yetiştirmeye çalıştıklarını, olmazsa en geç Mayıs ayında Bartın&8217;da Mobese&8217;nin faaliyete geçmiş olacağını belirtti. Emniyet Müdürlüğünün üst katında düzenleme çalışmaları devam eden 8 odalı bölümde hizmet verecek olan sistem için 15 kadar personel görevlendireceklerini belirten Müdür Gümüş, personeli bu iş için kursa göndereceklerini anlattı.



Suçluların korkulu rüyası



Genel Yayın Yönetmenimiz Arif Üçler&8217;e sistemin emniyetteki merkezinde kuruluş çalışmaları ve faydaları konusunda bilgiler veren Müdür Gümüş, kameraların başta şehir giriş çıkışları olmak üzere kent merkezindeki önemli noktalarda çekim yapacağını söyledi. Müdür Gümüş, polisin çalışmalarına destek veren ve suçluların korkulu rüyası olan sistemin önemini anlatırken, bazı şehirlerde vatandaşların aralarında para toplayıp mahallelerine Mobese kurdurmak istediklerini ifade etti. Mobese sistemine önem verdiklerini belirten Emniyet Müdürü Gümüş, teknoloji bakımından da ileri düzeyde olan sistemin caydırıcı özelliliğine dikkat çekerek, kural ihlallerinin azalacağını, özellikle içkili araç kullanımında kayda değer bir azalma olacağını kaydetti.



Amasra için hazırlık yapılıyor



Müdür Gümüş, kayıp, çalıntı veya aranan araçları belirlemede de Mobese&8217;nin polis ekiplerine büyük katkısı olacağını anlatırken, sistemin özel hayatın sınırlarında duracağını da özellikle belirtmek istediğini söyledi. Mobese&8217;nin asayiş olaylarında ekiplerin yönlendirilmesine de katkı yapacağını belirten Müdür Gümüş, &8220;Kentin içinden geçen ve aşırı yağışlarda yükselen ırmağı da sel ve taşkın tehlikesine karşı Mobese ile izlemiş olacağız. Bartın Mobese ile daha güvenli olacağı için turistler için daha çekici olacak. Sistem Bartın&8217;dan sonra Amasra&8217;ya kurulacak. Bartın merkezde çalışmalar devam ederken Amasra için de ön hazırlık yapıyoruz. Burada sistemin kuruluşu sırasında sokakta direkler ve kablolar için kazı yapılırken tarihi eser çıkması halinde sorun yaşanacak. En çok bu düşündürüyor. Kablosuz sistem de bazı sorunlara yol açtığı için çok kullanışlı değil. Çalışmalarımız sürüyor&8221; diye konuştu.


Editör: Pusula Gazetesi