Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu Genel Maden İşçileri Sendikası salonunda gerçekleştirildi.
Genel Kurula, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Belediye İş Sendikası Başkanı Tahsin Atayan, KESK&[#]8217;e bağlı sendika başkanları, Eğitim-Sen üyeleri katıldı.
Genel Kurulda, saygı duruşunun yapılmasının ardından, divan ve yönetim seçildi. Daha sonra Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz yaptığı konuşmada, &[#]8220;Ülkemizde yaşananlar, dünyada yaşananlardan, ABD&[#]8217;nin emperyalist politikalarından ve kapitalist sistemin kendini yeniden şekillendirmesi ve yeni alanlar açması arayışlarından bağımsız değildir. Sendikal mücadelemizin önceliklerinden biri ülkemizin demokratikleşme sorunudur. Yaşadığımız pratikten de görülmektedir ki, demokratikleşmenin olmadığı ortamda sendikal hak ve özgürlükler de tam olarak kullanılamamaktadır. Bu bilinçle ülkenin demokratikleşmesini temel alan ve bunun yapılabilirliğini de emekçilerin kendi öz örgütlülükleri ve mücadelelerinin sonuçları olarak gören bir yaklaşımla hareket etmek gerekmektedir. Ek ders ücretlerindeki adaletsiz uygulama ve gaspçı tutuma karşı hukuksal ve tepkisel mücadele sürdürülmeli sorunun takipçisi olduğumuz canlı tutulmalıdır. İşyerlerindeki büro çalışanı ve hizmetlilere yönelik örgütlenme çalışmaları yoğunlaştırılmalıdır. Yöneticilere, işyeri temsilcilerine ve üyelere dönük mesleki ve sendikal bilinci, meslekte ve sendikal yaşamda meydana gelen değişiklikleri ve yenilikleri konu alan eğitim çalışmaları yapılmalıdır. Eğitimin tüm süreçleri parasız, eşit, herkes için kolay ulaşılabilir olmalı ve bir kamusal hak olarak güvence altına alınmalıdır. Öğretmen yetiştiren kurumlar, halkın ihtiyaçları ve kendi gerçekliklerimiz dikkate alınarak yeniden düzenlenmelidir. Esnek çalıştırma biçimleri olan sözleşmeli, ücretli, vekil öğretmenlik ve usta öğreticilik uygulamaları kaldırılmalıdır. Çalışma yaşamının koşullarına uygun tüzük değişikliği yapılmalı özlük hukuk ve TİS sekreterliği genel sekreterlikten ayrılmalı, yaşamda karşılığı olamayan tüzük maddeleri kaldırılmalıdır. Tüm bu tespit ve taleplerin ışında yönetim kurulumuz adına şubemizin 8. Genel Kurulu sendikal ve demokrasi mücadelemize katkı sağlamasını diliyorum&[#]8221; dedi.
Konuşmanın ardından çalışma faaliyet raporu okundu. Genel Kurula 2 ayır liste halinde yapıldı. Yönetim Kurulu şunlardan oluştu:
Mehmet Dalgıç, Bahri Tetik, Muharrem Şengün, Yusuf Metin Altuntaş, Sevim Adıgüzel, İlyas Kaplan, Saffet Can.
Başkanın ise daha sonra yönetim kurulu arasında seçileceği belirtildi.
Editör: Pusula Gazetesi