Parti değiştiren belediye başkanlarını eleştiren Zonguldak Belediye başkanı İsmail Eşref&[#]8217;e Saltukova Belediye başkanı Adil Düzlü bir açıklama ile cevap verdi. Seçimlerde her kesimden oy istediklerini söyleyen Düzlü; &[#]8220;Belediye Başkanları sağcıı solcusu olmaz&[#]8221; dedi. Parti değiştirmenin sebeplerine de değinen Düzlü; &[#]8220;Belediye Başkanları, seçilmiş oldukları beldedeki halk ile merkezi hükümet arasında köprü vazifesi gören, mahalli müşterek ihtiyaçları gideren, insanın doğumundan-ölümüne, doğum öncesinden-öldükten sonrasına bile hizmet etmekte olan &[#]8220;Belediye Teşkilatı&[#]8221; nın başı ve temsilcisidir. Beş yıl süre ile bu görevi yapmak üzere &[#]8220;genel seçimlerden&[#]8221; ayrı olarak &[#]8220;mahalli idareler seçimi&[#]8221; ile işbaşına gelirler. Belediye Başkanları siyasi bir parti adına seçime girebildikleri gibi bağımsız olarak da seçilebilirler.


Seçimlerde siyasi parti teşkilatlarının, adaylarının seçilmesi için ilgili parti organı tarafından hazırlanan program dahilinde yaptığı çalışmaları günlerce sürer. Elbette oy verenden daha fazla bu çalışmalara katkıda bulunanların Belediye Başkanları üzerinde hakkı çoktur. Bu sebeple ben her seçimde, son seçim konuşmamı yaparken halkımızdan ve ekibimizden haklarını helal etmelerini isterim.


Siyasi parti temsilcileri ve teşkilat üyeleri hiçbir zaman Belediye Başkanının parti değiştirmesini istemez. Elbette bunun da istisnai durumları söz konusudur. Gerçek anlamda demokrasiye geçilememesi sebebiyle ülkemiz siyaseti gelişememiş, siyasi partiler açısından memleketimiz adeta parti mezarlığı haline gelmiştir. Cumhuriyet tarihinde en uzun süreli hükümetleri oluşturan bazı partilerin durumu ortadadır. Gerek yanlış yönetim, gerekse kuruluş çizgisi ve tüzük amacı dışında hareket ettikleri için halk tarafından adeta cezalandırılarak bugün %1-2 gibi oranlarda kitlelere hitap etmeye başlamışlardır. Ben de üç dönem Doğru Yol Partisi (DYP)&[#]8217; nden aday oldum ve iki dönem bu partiden seçilerek belediye başkanı olarak görev yaptım. Son dönemde de AK Parti&[#]8217;den aday olarak seçildim. Her seçimde de partili partisiz birçok vatandaşımız bizi göreve layık görmüş, başka bir anlatımla &[#]8220;Belediye Başkanı&[#]8221; olarak kendilerini temsil etmek üzere tarafımıza yetki vermişlerdir. Tüm belediye başkanları içinde durum aynıdır.


Kozlu Belediye Başkanımız Sayın Ali Bektaş, Karapınar Belediye Başkanımız Sayın Ercan Kınaç, Bakacakkadı Belediye Başkanı Sayın Muhammet Albuz, partisinden istifa ederek parti değiştirmişler, Alaplı Belediye Başkanı Sayın Nevzat Çimenoğlu&[#]8217;da istifa etmiş ama henüz yeni bir partiye geçmemekle birlikte AK Parti&[#]8217;ye katılacağı yönünde görüşmelerin olduğu basında yer almıştır. Dikkat edilirse ben dahil olmak üzere tüm bu arkadaşlarımız yerel seçimlerde Belediye Başkanı olarak yetki almışlar ve başka beklentileri olmadan aynı şekilde göreve devam etmektedir.


Seçimlerde partili-partisiz herkesten destek istemiyor muyuz? Seçimlerden sonra yakamızdaki parti rozetini çıkararak halkımızın tümüne eşit şekilde hizmet edeceğiz demiyor muyuz?Hizmet etme ve çalışma imkanı kalmayan bir ortamdan ekibiyle birlikte ayrılmasında ne sakınca var? Nihayetinde kendine tevdi edilen görevi yapmaya devam etmiyor mu? Bu soruları çoğaltmak mümkün. Hangi Belediye Başkanı yerel seçimlerde aday olurken &[#]8220;ey vatandaşım bana oy verirseniz belediye başkanı seçileceğim, ilk genel seçimlerde de görevimi tamamlamadan istifa edip Milletvekili adayı olacağım&[#]8221; demiş? Varmı böyle bir babayiğit?


Belediye Başkanı&[#]8217;nın sağcısı, solcusu olmaz. Sürekli basit konularda bile dikkat çekmek için Cumhuriyetçiyiz, ulusalcıyız, Atatürkçüyüz, Laikiz diye açıklama yaparak insanları farklı mezralara çekmeye gerek yok.

Zonguldak Belediye Başkanımız daha önce milletvekili adayı olmak istediğini ve böyle bir beklentisi olduğunu açıklamıştır. Eğer böyle bir beklentisi yoksa basına tekrar açıklama yapmasını bekleyeceğiz. Zira her türlü zorluğa rağmen yaşadıkları yere hizmet etmek için gayret gösteren Belediye Başkanları&[#]8217;na istediğiniz kadar dönek deyin, başka yakıştırma yapın görevini layıkıyla yerine getirenler farklı beklentide olanlardan bana göre daha üstündür. Özellikle Ak Partiye geçen başkanları hedef alacak şekilde açıklama yapmaya gelirsek, şu anda Ak Parti&[#]8217;den başka sorunlarımızı çözecek siyasi oluşum yoktur. Bu sadece benim düşüncem değil. Halkımız her şeyi görüyor. Zira henüz yarış başlamadan en iyi ikincilik için mücadele etmenin zaten başka da izahı yok. Eğer siz de cuntacılar gibi AK Partiye destek veren sokaktaki iki insandan birini aptal olarak yorumluyorsanız, dağdaki çoban ile şehirdeki beyefendinin aynı oy hakkı olmaması gerektiğini savunan aydınlardansanız söyleyecek sözüm zaten yok&[#]8221;diye konuştu
Editör: Pusula Gazetesi