Zonguldak Merkez İlçeye doğalgaz getirilmesi hususunda yapılan girişimler sonucunda Zonguldak&[#]8217;a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu yetkililerinin Zonguldak temasları sürüyor.


EPDK yetkilileri Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Başkan Vekili Şenol Altuntaş ve Genel Sekreter Renda Okay ile görüştü. EPDK heyeti Zonguldak&[#]8217;ın doğalgazın kent merkezine getirilmesi hususunda istekli olduğunu, çalışmaların normal seyrinde gitmesi haline doğalgazın Zonguldak Merkezine getirme çalışmalarına 2012 yılında başlanabileceğini vurguladı.


ZTSO Başkan Vekili Altuntaş ise Zonguldak&[#]8217;ta hava kirliliğinin önlenebilmesi sağlıklı ve çevre yaratılması ve işletmelerin enerji harcamalarını minimum düzeye getirmesi açısından doğalgazın Zonguldak için önemini ifade ederek &[#]8220;Zonguldak Merkez İlçeye doğalgaz getirilmesi, şehircilik, çevre, üyelerimiz için memnuniyet vericidir. Taşkömürünün ısınma amaçlı kullanılmasını müsriflik olarak görüyorum. Koklaşabilir taşkömürüne şu anda Türkiye&[#]8217;nin ihtiyacı her zamankinden daha fazladır. Doğalgaz Zonguldak&[#]8217;a Taşkömürü de Türkiye&[#]8217;ye gereklidir &[#]8220;dedi.

Editör: Pusula Gazetesi