Üye bazında yapılacak bir önseçim demokratik midir tartışılır.Küçük ilçelerin nüfuslarıyla orantılı olarak üye sayıları da az olduğu düşünülürse, bir kere oralardan çıkacak olası adayların direk önü kesilmiş olacak.Çünkü kim ne derse desin herkesin yöresel milliyetçilik damarları kabaracaktır.


Gelin mevcut üye yapısını irdeleyerek tahmini bir liste yapalım.Şu an en fazla üyeye sahip merkez ilçe.İlker Başkan döneminde hızla artan üye sayısına Tarık Başkanın da verdiği katkı düşünüldüğünde, önseçimde en büyük söz sahibi merkez ilçe olarak görülüyor.Ereğli&[#]8217;de ki parçalı yapı, üye sayıları çok olsa bile etkinliklerini azaltıyor.


Gökçebey, Devrek, veya Alaplı&[#]8217;dan çıkacak bir adayın ortak hareket etmedikleri sürece, bu tabloda çok fazla şansı gözükmüyor.Filyos Vadisinin de beraber hareket edemeyecekleri ortada çünkü orada da halihazırda bir milletvekili olmakla beraber, aday sayısı da oldukça fazla.


Bu tabloya göre ilk iki sırayı Tarık Başkan belirler.İl kongresinde beraber hareket ettikleri, İsmail Eşref ve Şerafettin Turpçu&[#]8217;ya gün doğar.Kafadan iki kontenjanı merkeze verdikten sonra, Çaycuma (vadi değil) 3 ü zorlar, 4 ve beşte nasıl olsa bir şekilde doldurulur.Bu listeyle ne mi olur? CHP&[#]8217;de büyük kavga olur; olanda partiye olur.


TARAF OLAMAYAN


İl kongresinde büyük yara almıştı CHP.İlerleyen süreçte bırakın yaraları sarmayı, yara kangren oldu.Seçimin kazanını kaybetti, kaybeden kazandı.


Sözüm ona herkese eşit mesafede durmaya çalışan Osman Yayla ne sürece hakim olabildi, nede kavgayı yatıştırabildi.Başkan olduğunu bile unutur oldu.Partide kimin ne yaptığı belli değil.Daha öncede yazdık bir disiplin kurulunu bile toplayamaz oldular.Referandum sonuçları ders olur dedik, umurunda bile olmadı kimsenin.


Kongrenin kaybedeni İdris Şahin belki yarın meclisten belediye başkanı bile olabilirde, kazanan Osman Yayla ne yapar bilemiyoruz.Çünkü her il başkanı milletvekili olur diye parti tüzüğünde bir madde yok.

Editör: Pusula Gazetesi