Cumhuriyetin 87. kuruluş yıldönümü nedeniyle Alaplı Belediyesi tarafından düzenlenen &[#]8220;Cumhuriyet Kupası Voleybol Turnuvası&[#]8221;nın açılış maçı, Alaplı Belediyesi ile Toplum Sağlığı Merkezi arasında oynandı. Maç başlamadan önce kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı´nın bu yıl voleybolda &[#]8220;Aroma Erkekler 3.Voleybol Ligi´nde, basketbolda da Bölgesel Lig´de mücadele edeceğini hatırlatarak, &[#]8220;Türkiye´nin birçok ilinden voleybol ve basketbol takımları Alaplı´ya gelecek, aynı şekilde bizim takımlarımız da Türkiye´nin birçok iline maç yapmaya gidecekler. Biz, bu maçların Alaplı´da oynanmasını istiyoruz. Alaplı´nın takımı, Alaplı´da oynasın; Alaplı´nın seyircisi, Alaplı´da bu maçları izlesin istiyoruz. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, Kapalı Spor Salonu´nda sportif bir heyecan ortamı oluşturmak için böyle bir turnuva düzenledik. Cumhuriyet Kupası spor turnuvalarımız, diğer salon sporlarında da devam edecek ve burası aktif bir şekilde sürekli spora açık olacak. Belediyemize tahsis edilmesinden sonra, bakım ve onarımını yaptığımız Alaplı Kapalı Spor Salonu´nu daha aktif kullanarak, salon sporlarını geliştirmeyi ve yaymayı amaçlıyoruz. Bu turnuvaya katılan tüm takımlara da ayrıca başarılar diliyorum&[#]8221; dedi.
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Kapalı Spor Salonu´nun doğalgaz sisteminin de hazır olduğunu ve ısınma sorununun da çözüldüğünü sözlerine ekledi. Turnuvanın açılış maçında, Alaplı Belediyesi takımı, Toplum Sağlığı Merkezi takımını 2-1 yendi. Maçın ilk setini 25-22 kaybeden Alaplı Belediyesi, sonraki iki seti 25-15 ve 25-18´lik sayılarla kazanmayı başardı. Günün ikinci maçında ise Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü takımı, Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulu takımını 25-16 ve 25-19´luk setlerle 2-0 yenmeyi başardı.
Turnuvada, yarı final maçları, 25.10.2010 Pazartesi günü, final ve 3.´lük-4.´lük maçları da, 27 Ekim 2010 Çarşamba akşamı oynanacak. Turnuva, aynı akşam kupa ve ödül töreniyle sona erecek.
Editör: Pusula Gazetesi