1982 Anayasasının ülkeye yetmediğini söyleyen Berber; &[#]8220;Ülkemiz insanının 2002 seçimlerinden önceki yüz ifadesi ile 2002 seçilerinden sonraki yüz ifadesi çok değişti. Almayanya&[#]8217;daki gurbetçilerimiz dahi başı dik yürüyen Başkanımızdan duydukları memnuniyeti belirtiyorlar. Avrupa&[#]8217;da yaşayan insanlarımızın bile yüz ifadeleri değişti. Ak Parti iktidarı dönemimde sağlıkta, ulaşımda, eğitimde çok şey değişti. Toplumun menfaatlerini düşünerek hareket eden iktidarımız yine bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlere Anayasa değişikliğini de ekledi.


Anayasalar ülkelere ve milletlere istikamet çizen hukuki metinlerdir. Anayasalar birer yazılı metin olmakla kalmayıp, ülken bugünü ve geleceğiyle emeğiyle, ekmeğiyle, hukuki sistemiyle, istikrarlı uluslararası görünümü, itibarı ve en önemlisi de demokratik standartlarıyla doğrudan ilgili metinlerdir. 1982 Anayasası, içerdiği antidemokratik unsurlar ve çağın ihtiyaçlarını karşılamayan bakış açısıyla Türkiye&[#]8217;nin istikrar ve güven zemindeki kararlı yürüyüşünü motive etmediği, milli birliği, kardeşliği ve vatandaşlık şuurunu yeterince pekiştirici bir ol üstlenmediği, bireysel hak ve özgürlükleri modern standartlara eriştirecek bir bakış açısı ihtiva etmediği gerekçesiyle toplumun farklı kesimlerince eleştirilmektedir.

Bölgesinde ve dünyada güçlü, itibarlı bir ülke olmayı dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında yer almayı, en önemlisi de üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü egemen kılmayı hedeflemiş bir Türkiye&[#]8217;ye bu Anayasa yetersiz geliyor. 12 Eylül&[#]8217;ün 30. yıldönümünde, inanıyorum ki halkımız 1982 Anayasası üzerindeki en kapsamlı ve en demokratik değişimi gerçekleştirecek, Türkiye için yeni bir çağın kapılarını aralayacaktır. Zonguldaklı halkımızda en doğru kararı vereceğine yürekten inanıyorum&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi