TUSKON 8. Başkanlar Kurulu toplantısına katılan BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt toplantıya katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan&8217;a sanayici ve işadamlarının yaşadıkları sorunları ve talepleri ilettiklerini ifade etti. Dikyurt, Babacan&8217;la yaptıkları görüşmede, yeşil pasaporta sahip kişilere gösterilen kolaylığın yurt dışına çıkarken sanayici ve işadamlarına ve istihdam sağlayan yatırımcılara da gösterilmesini istediklerini söyledi. Dikyurt, gelişmiş ülkelerin Türkiye´ye uyguladığı ve bin dereden su getirten vizelerin işadamlarını, özellikle de dış ticarete ağırlık veren yatırımcı, sanayici ve ihracatçılara sıkıntı verdiğinden yurt dışına çıkma işlemlerinde karmaşa ve yaşanan sorunları Bakan Babacan&8217;a ilettiklerini ifade etti. Birol Dikyurt, toplantının verimli geçtiğini söyledi.


7 federasyon 150 dernek katıldı


Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Başkanı Birol Dikyurt bağlı bulundukları Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) 8. Başkanlar Kurulu Toplantısına katıldı. TUSKON 8. Başkanlar Kurulu toplantısı İstanbul WOW Otelde 7 üye federasyon ve 150 dernek başkanının katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantı ile ilgili bilgiler veren Başkan Dikyurt, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan&8217;ın TUSKON 8. Başkanlar Kurulu toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, TUSKON´un yurtiçi ve yurtdışındaki faaliyetlerinin, hem Türkiye´nin görünürlüğü hem ekonomik sonuçlar açısından etkili olduğunu belirterek, Türkiye´nin dünyada gittikçe bölgesel bir güç ve küresel bir aktör haline gelmesinde özel sektör ve sivil inisiyatifin büyük rolü bulunduğunu dile getirdiğini söyledi.


Kur rejiminin sorgulatmayız


Dikyurt, Bakanı Babacan&8217;ın kur rejimi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Kur rejimini asla sorgulatmayız, asla tartışmaya açmayız. İleride olur da birileri vazgeçiyoruz der, o zaman Türkiye ekonomisinin istikrarından korkun. Bugün kur rejimi değiştirmeye kalktığınızda faizler de alıp başını gider" diye konuştuğunu anlattı. Babacan&8217;ın merkez bankalarının çok yüksek miktarda likiditeyi piyasalara sunduğunu belirterek, "Bugün bir karar alsalar bütün bu tedbirleri geri alsalar, o anda dünyanın ekonomik büyümesini sürdürmesi mümkün olmaz" dediğini ifade eden Dikyurt, &8220;Sayın Babacan, birinci sınıf demokrasi için anayasa paketinin ileri bir adım olduğunu da söyledi&8221; dedi. Dikyurt, TUSKON Başkanı Rızanur Meral&8217;in de yaptığı konuşmada, Türkiye´nin krizi çok iyi yönettiğini belirterek, bankacılık reformu, bütçe kontrolü, iş dünyası örgütlerinin ekonomi yönetimi ile yakın temasta çalışması sayesinde kriz sonrası hızlı bir büyüme sürecine girildiğini ifade ettiğini kaydetti.


Atık en üst ligdeyiz


Dikyurt, TUSKON Başkanı Rızanur Meral&8217;in "Ekonomimiz küresel krizdeki performansı ile artık lig atlamış, şampiyonlar liginde dev ekonomilerle mücadeleye başlamıştır. Açık yüreklilikle söylemeliyim ki; bizim iş dünyası olarak bu ligde sürekli yükseleceğimize inancımız tamdır. Ancak rakiplerimizle etkin bir mücadelede bulunabilmemiz için takdir edersiniz ki; onlarla aynı şartlarda oynamamız gerekir. Rakiplerimize karşı ise en büyük dezavantajımız da hiç şüphesiz tıkır tıkır işleyen bir demokrasimizin olmayışıdır" diye konuştuğunu söyledi. Dikyurt, &8220;Toplantı sonunda TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan&8217;a katılımından dolayı plaket takdim ederek teşekkür etti&8221; dedi.



Editör: Pusula Gazetesi