Zonguldak&[#]8217;ta tansiyon hastalığı nedeniyle gittiği hastanede böbrek yetmezliği tespit edilen Fehmi Öncel´e, 8 ay gibi kısa sürede uygun bir böbrek bulundu.
Zonguldak&[#]8217;ın Karaelmas Mahallesi&[#]8217;nde oturan 48 yaşındaki Fehmi Öncel´de tansiyon rahatsızlığı nedeniyle gittiği Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama hastanesinde böbrek yetmezliği tespit edildi. 12 Ocak 2010 tarihinden itibaren Can Diyaliz Merkezi&[#]8217;nde haftada 3 kez diyalize girmeye başlayan Öncel, diyaliz merkezinin yönlendirmesi ile böbrek nakli için müracaat etti. Yine diyaliz merkezi görevlilerin desteği ile nakil için sıraya giren Öncel&[#]8217;e 8 ay gibi kısa sürede uygun böbrek bulundu. İstanbul Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi&[#]8217;ne yatırılan Öncel, ameliyata alındı. Yaklaşık 3 saattir ameliyathane de bulunan Öncelin ameliyatı devam ediyor. Öncel&[#]8217;in yakınları, böbrek nakli ve müracaatları konusunda kendisilerini bilgilendiren ve destek veren Can Diyaliz Merkezi doktor ile personeline teşekkür etti. Can Diyaliz Merkezi Sorumlu Doktoru Bünyamin Altundal, hastaya geçmiş olsun temennisinde bulundu. Diyaliz Hastası Öncel&[#]8217;in 8 aydır diyalize girdiğini belirten Altundal, &[#]8220;Böbrek yetmezliği hastalığı çıkan Fehmi Öncel, diyaliz merkezimize gelerek, müracaatta bulundu. 8 aydır kendisi merkezimizde diyalize giriyordu. Her türlü hizmeti fazlasıyla buluğdu merkezimizde kendisine böbrek nakil yöntemleri ile ilgili hastaneler hakkında bilgiler verdik. Nakil konusunda uzman doktorlarla görüşmelerinde aracı olmaya çalıştık. Sonunda yapılan başarılı bir ameliyatla, yeni böbreğine kavuştu. Bizim için bir hasta kaybımız oldu gibi gözüküyor ama insanın sağlığının önemini çok iyi biliyoruz. Yen ibir böbreğe kavuşacak olması en az ailesi kadar bizi de mutlu etmiştir. Hastamız, başarılı bir ameliyatla yöne böbreğine kavuşur ve kendisini ziyaret ederiz&[#]8221; dedi.
Altundal, diyaliz merkezi hastalarından Havva İpek&[#]8217;in de, 2 ay önce yapılan başarılı bir operasyonla yeni böbreğine kavuştuğunu hatırlattı.
Editör: Pusula Gazetesi