AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 12 Eylül&8217;de yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumu ile ilgili vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar ve bazı teşkilat mensupları ile birlikte merkeze bağlı Akçamescit ve Kayadibiçavuş köylerini ziyaret eden Milletvekili Tunç, köy muhtarları ve vatandaşlarla karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Değişikliğin Türkiye&8217;nin ilerlemesi ve kalkınması için şart olduğunu belirten Milletvekili Tunç, ziyaretlerinde yaptığı konuşmada, &8220;12 Eylül tarihinde milletimiz demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne &8216;evet&8217; diyerek, demokrasimizin tıkalı damarlarını açacak&8221; dedi.


Halkımız geleceğini düşünecektir


Anayasa değişikliğinin Türkiye için önemine dikkat çeken Milletvekili Tunç, CHP ve MHP&8217;nin BDP ile aynı safta yer alarak &8216;Hayır&8217; kampanyası yapmasının manidar olduğunu söyledi. Milletvekili Tunç, &8220;Bu Anayasa Değişikliklerinin hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu savunarak dava açan CHP&8217;nin iddialarının doğru olmadığı Anayasa Mahkemesi kararıyla da ortaya çıktı. 12 Eylül tarihinde ülkemizin önünü açacak demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü güçlendirecek bu değişikliklere onay verilecektir. Milletimiz geçmiş seçimlerde hangi partiye oy vermiş olursa olsun bu referandumda Türkiye&8217;nin geleceğini düşünerek, partilerinin üst yönetiminden bağımsız bir şekilde bu olumlu değişikliklere &8216;evet&8217; diyecektir&8221; diye konuştu.


Hayır demenin gerekçesi yok


Milletvekili Tunç, &8220;Kadınlarımıza, çocuklarımıza, özürlülerimize, yaşlılarımıza, şehit ve gazi ailelerine pozitif ayrımcılık getiren, kişisel verilerin korunmasını sağlayarak, fişlemeyi sona erdiren, darbecilerden hesap sorulabilmesi imkânını getiren, Yüksek yargının kendisini meclisin ve hükümetin yerine koymasını engelleyen, yargıda tarafsızlığı sağlayan, Anayasa Mahkemesi´ne kişisel başvuru imkânı getirerek, vatandaşlarımızın yurtdışından önce kendi ülkesinde hakkını arayabilmesi imkanı getiren, Anayasa Mahkemesi ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu&8217;nun belli bir zümrenin elinden kurtulup demokratik hukuk devleti ilkesine uygun bir sisteme kavuşturan, memurlara toplu sözleşme hakkı getiren bu değişikliklere &8216;hayır&8217; diyebilmenin hiçbir gerekçesi yoktur&8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi