Ahmet Duyar ve Tuncay Karakuş&[#]8217;un çabalarıyla birkaç yıl öncesine kadar pek bilinmeyen Dağköy&[#]8217;ün zirvesinde Türkiye&[#]8217;nin en güçlü pehlivanları güreş tutuyor. Gücek Köyü&[#]8217;nde küçük bir çayırda yapılan güreşleri yaptırdığı tesislerle Karadeniz&[#]8217;in Kırpınar&[#]8217;ı konumuna taşıyan Ahmet Duyar&[#]8217;ın en büyük üzüntüsü ise ücretsiz olmasına karşın tesislerin diğer aktivitelerde kullanılmaması. Oysa talep olması durumunda Duyar daha fazla destek olmaya hazır.


Zonguldak sporun her alanında hızla düşüşünü sürdürürken önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Karadeniz´in Kırkpınar´ı olarak nitelendirilen Dağköy Yağlı Güreşleri ve Yayla Şenlikleri, halkın büyük katılımıyla ve coşkuyla gerçekleştirildi. Organizasyon Komitesi Başkanı ve Ankara Yenimahalle Eski Belediye Başkanı Ahmet Duyar&[#]8217;ın çabasıyla Gücek Köyü&[#]8217;nde küçük bir çayırdan alınarak Dağköy&[#]8217;ün zirvesine taşınan güreşler Türkiye&[#]8217;nin en prestijli etkinliklerinden biri oldu. Ahmet Duyar gibi Ankara&[#]8217;da iş hayatı sürdüren yine Kozlulu iş adamı Tuncay Karakuş geçtiğimiz yıl Servet Aydın&[#]8217;dan aldığı ağalığı bu sene de sürdürdü. 100 bin lira ile ikinci kez Ağa olan Tuncay Karakuş&[#]8217;un rakipleri ise Zonguldak Köylerini Kalkındırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Necati Başar, Kozlu Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan İnce, Ankaralı İşadamı Ali Tokgöz, Zonguldaklı İşadamı Kadir Tatoğlu ve Mustafa Balaharoğlu oldu. Çekişmeli geçen seçimde ağalık fiyatı ikiye katlandı. Kırkpınar&[#]8217;da kapışan ünlü güreşçileri izlemek için yaklaşık 10 bin kişi tribünleri doldurdu. Zonguldak merkez ve çevre ilçelerden çok sayıda güreşsever Dağköy&[#]8217;deydi. Ziya Ünlü&[#]8217;nün başpehlivan olduğu güreşlerde başaltında Savaş Baş, Küçük Orta Büyük Boy&[#]8217;da İsmet Açıkgöz birinci oldu.

Zonguldak&[#]8217;ta yok Dağköy&[#]8217;de var
Zonguldak kent merkezinde mevcut tesislerin yetersiz ve bakımsız olması dikkat çekerken Dağköy&[#]8217;de Ahmet Duyar&[#]8217;ın yaptırdığı Hacı Kadir Duyar Tesisleri benzerlerinin çok ötesinde çok amaçlı olarak kullanılabiliyor. yedi gün 24 saat açık olan ve ücretsiz tahsis edilen Dağköy bu anlamda benzer spor aktivitelerine de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Duyar Avrupa ülkelerinde bu tür spor merkezlerinin yerleşim merkezlerinden uzakta olduğuna dikkat çekerken doğal güzellikleri ve tribünleri ile etkinlikleri rahatça izleme imkanı sunuyor. Zonguldak&[#]8217;taki sportif kurumların bu tesise daha fazla ilgi göstermesi beklenirken Duyar daha fazlasını yapmaya hazır olduğunu da belirtiyor. EMKA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Güreş Ağası olan Tuncay Karakuş ise burada yapılan güreşleri dünyaya duyurmaya hazırlandıklarını belirterek etkinlikleri çeşitlendirmenin çabası içinde olacaklarını vurguluyor. Doğal güzelliği, ormanları ile Zonguldak dışından gelenlerin ilgi odağı olan Dağköy, sportif etkinliklerin çeşitlenmesiyle pansiyonculuğun da gelişebileceği bir yer. Bu durum Dağköy ve çevresinden kent dışına göçün önlenmesi için önemli bir adım olarak da görülüyor.

Duyar&[#]8217;ın &[#]8216;duyarlılık&[#]8217; farkı
Zonguldaklılar kendi sorunları içinde sürekli bir boğuşma ve kısır çekişmeler içindeyken Ahmet Duyar, Ankara&[#]8217;dan doğru gördüğü bir gerçek ve girişimcilik ruhuyla kimsenin aklına bile gelmeyen yere tesis yaptırması bakış açısındaki zenginliği de ortaya koyuyor. Mütevazi yapısını elden bırakmayan Duyar, Zonguldak&[#]8217;ta her alanda daha fazla şeyler yapılmasının mümkün olduğunu gören az sayıdaki isimden biri. Zonguldak&[#]8217;taki kısır döngülerden en çok rahatsız olan isimlerden biri olan Duyar&[#]8217;a göre Zonguldaklılar enerjilerini boşa harcamamalı. Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda bu temennisini dile getiren Duyar; &[#]8220;Bizi, biz yapan değerlerin güçlendirilmesi korunması konusunda hepimize görev düşüyor. Tesis yılın 365 gün, 24 saat ve ücretsiz olarak kamunun hizmetine açık. Sahip olduğumuz değerlerin farkında olmadığımızı düşünüyorum. Diğer yerlerdeki zenginliklerden çok daha fazlamız olan doğa güzelliğimiz var. Eksiğimiz ise yeterince tanıtamıyor, duyuramıyor olmamızdır. Söz konusu hizmet olunca kol kola girmemiz gerekir. Basit düşüncelerle, kısıtlı düşüncelerle, hizmete harcayacağımız enerjiyi didişmeye harcarsak, bundan hepimiz zarar görür. Aksi halde faydası hepimize olur.
Küçük düşünenlerin, büyük hizmetlere imza atacağını düşünmüyorum. Toplum olarak gücümüzü zayıflatmak isteyenler, dostluk ve kardeşliğimizi zedelemek isteyebilir. Siyasi görüşünüz, yaşam tarzınız ne olursa olsun bize destek verin. Ortak değerlere sahip çıkmamız gerekir. Tüm kurum ve kuruluşları da bu konuda daha fazla hassasiyet göstermelerini rica ediyorum&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi