Yerel basının ekonomik zorluklar nedeniyle güçlükle ayakta durduğunu ve gazetecilerin büyük bölümünün asgari ücretle geçinmeye çalıştığını belirten SP İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu, "Bütün kesimler gibi gazeteciler de Refah-Yol döneminde rahat ettiler. Basın mensupları haklarını yine bizim dönemimizde alacaklar" dedi. Dün gazetemize 24 Temmuz basın bayramı ziyareti yapan Sinoplu, ziyaretinde siyasi değerlendirmeler de yaptı. Sinoplu "Kendim üniversite bitiremedim ama 1983 yılından beri okuyan, araştıran biriyim. Eğer diploma gerekseydi benim profesör diplomam olması lazımdı. Neden? Ben 1983 yılından beri Milli Görüş içerisinde siyaset yapan, uyuyan değil, bakan değil, baktığını gören, okuduğunu anlayan, anlayamadığımı da benden daha fazla bilgisi olanlara sorup doğru bilgileri halkımıza duyuran biriyim. İsimlerinin önünde bir sürü sıfatları olan kişileri de biliyoruz" diye konuştu.



Doğruları konuşuyoruz



Sinoplu "Dün Kıbrıs Barış Harekâtı´nın zulümden kurtuluşunun 36. yıldönümüydü. İngiliz basını ´O zaman Sayın Ecevit´e dediler ama gerçek emri veren Necmettin Erbakan´dı´ yazıyor. Erbakan, ´Biz inandığımız davada bu soydaşlarımızın zulmünden Kıbrıs bacamızı yakacağız´ diyor. Haklarımızı kullanarak harekâtımızı yaptık ama savaş bitmeden önce Başbakanımız savaşı durdurdu. Kenan Evren de bunu teyit etti ve arkasından ´Biz orada toprak verecektik ama Erbakan razı olmadı´ dedi. Şehit kanıyla alınan vatan toprakları ne hibe edilebilir ne de satılabilir. İşte biz buyuz. Ama bundan dolayı da başımıza gelmeyen kalmıyor. Yine de yılmadan doğruları söylemeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.



Esas kutlama SP iktidarında



Sinoplu "Basın mensupları olarak siz de yılmadan, yasalara ve kanuna uygun, ülkemiz insanının ve vatanımızın bayrağını, toprağını, sancağını korumak için basın yoluyla uyarmaya devam ediyorsunuz. Ben de basın bayramınızı kutluyorum ama esas kutlamayı, eğer ilk seçimde halkımız doğru karar verirse, ekonomik olarak haklarınızı aldığınız zaman yüzünüzün nasıl güleceğini monitörlerden seyredeceğiz. Bugün insanlar içerleyerek ağlıyor. 13 milyona yakın kredi kartı mağduru var. Türkiye´de 72 milyon insan var. Alanya´nın 240 bin nüfusu var, 93 bin kişi icralık. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç´ın memleketi Manisa´da kayıtlı 17 bin çiftçi var, 16 bin kişi hacze düşmüş. Adamlar bir araba sesi geldiği zaman dağa kaçtıklarını söylüyorlar. Ben konuşmuyorum, belgeler konuşuyor" dedi.



Kredi ektiler, haciz biçiyorlar



Sinoplu "Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün bir ara susmuştu şimdi yine konuşmaya başladı. Aygün ´Çiftçiler geçen sene kredi ektiler, bu yıl haciz biçiyorlar´ diyor. 2009´da bütün çiftçilerimizi bankaların kıskacı altına aldırdılar. Faizle kredi ektirdiler şimdi de haciz biçiyorlar. Bartın 6 tane günlük gazeteyi kaldıramıyor. Öyle inanıyorum ki bu şekilde giderse bu gazeteleri çıkartamayacaksınız. Çünkü bir gazetenin ne kadar gideri olduğunu az çok biliyorum. O zaman bu gazete nasıl yaşayacak. Resmi ilanlardan gelen para da yetmiyor. Vatandaşlar abone olmuyor. Herkes bedava bekliyor" ifadesini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi