Zonguldak Rotary Kulübü Başkanı Yaman Ayözger, yeni yönetim ile Başkan Eşref&[#]8217;i ziyaret etmek istediklerini belirterek şöyle konuştu:
&[#]8220;Sivil toplum örgütü olarak bundan sonra Zonguldak halkının ve Zonguldak&[#]8217;ın toplumsal ihtiyaçlarını kulübümüz olarak yardımcı olacağız. Onlara yön göstermede küçük çalışmalarımız olacak. İlk çalışmamız da ülkemizi tanıtmak ve Zonguldak&[#]8217;ımızı dış ülkelere tanıtmak olacak.9 ülkeden 11 üniversite öğrencisi pazartesi günü Zonguldak&[#]8217;a geliyor. Zonguldak Rotary Kulübünün misafiri olarak geliyor. Uluslar arası kısa dönem yaz değişim programı kapsamında geliyorlar. Zonguldak ve çevresinin gerek turistik gerek tarihsel yönlerini onlara tanıtıp dış ülkelerde birer elçi olarak göndermek istiyoruz. Gerek toplumsal hizmet açısından gerek ülkemizin tanıtımı açısından bu çalışmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bu çalışmamızda başarılı olacağız. Sizlere de yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz ve başarılar diliyoruz.&[#]8221;
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, &[#]8220;Rotary Kulübü ve benzeri dernekler yönetimlerin ulaşamadığı ve göremediği eli kolu olan birimler olarak görüyorum. Rotary Kulübü&[#]8217;nün kurulduğundan bu yana tüm yönetim kurulu başkanlarının çalışmalarının sürekli içinde oldum. Toplantılarına sürekli katılmaya çalıştım. Zonguldak&[#]8217;ta bir sivil toplum örgütü olarak gerçekten sağlık, eğitim ve özürlüler ve benzeri konularında hatta Zonguldak&[#]8217;ın ticaretin ilerlemesi konusunda fuarlar açarak konuların hep içinde oldunuz. Dernek ve kulüplerin amacı bu, yerel yöneticiler olarak biz bu tip sivil örgütleri önemsiyoruz. Biz sizin yapacaklarınızda önünüzde, arakanızda ve yanınızda oluruz&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi