Zonguldak Kent Konseyi Başkanı ve Şehir Plancıları Odası Başkanı Yesari Sezgin Mithatpaşa Tüneli Projesi&[#]8217;yle ilgili sürecin daha hızlı işlemesi için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım&[#]8217;ın Zonguldak&[#]8217;a gelmesinin iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Sezgin; &[#]8220;Aciliyetini anlatamazsak proje yıllar sürebilir&[#]8221; dedi.


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım&[#]8217;ın Pazar günü geleceği Zonguldak&[#]8217;ta inceleme yapacağı yerlerden biri de Mithatpaşa Tünel projesi. Yaklaşık 3 yıldır gündemde olan Mithatpaşa Tüneli ile ilgili olarak gündeme gelmesinde ve projelendirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Zonguldak Kent Konseyi Başkanı ve Şehir Plancıları Odası Başkanı Yesari Sezgin, projenin bu saten sonra daha hızlı ilerleyerek inşaatına bir an önce başlanması gerektiğini söyledi.
Sezgin yaptığı değerlendirmede Zonguldak kent merkezinin trafik sorununun ancak Mithatpaşa Tüneli gibi alternatif yollarla çözümlenebileceğini belirterek; &[#]8220;Üzerinde uzun zamandır tartışılan bir proje. Zonguldak-Kilimli hattını bir birine bağlayacak bu tünelin yapılması durumunda Gazipaşa rahatlayacak. Bu güzergahta hareket eden başta kamyon ve benzeri araçların sayısı çok fazla. Bu araçlar Tüneli kullandıklarında çok şey değişecektir. Ulaşım sorunu içinden çıkılamaz durumda. Bu süreçte proje hazırlanarak Zonguldak Belediyesi&[#]8217;ne geldi. Güzergah üzerinde bazı alanların imar ıslahıyla ilgili çalışmalar yapılacak. Sanıyorum bununla ilgili kesin bir tespit yapılıyor. Sonrasında da inşaat ihalesi yapılabilir duruma gelecektir&[#]8221; dedi.

&[#]8216;Doğru ve yerinde anlatılmalı&[#]8217;
Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;ın Başbakan ile görüşerek Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım&[#]8217;ın Zonguldak&[#]8217;a gelerek sorunları yerinde görecek olmasında pay sahibi olduğunu basından öğrendiklerini belirten Sezgin; &[#]8220;Hamdi Uçar&[#]8217;a teşekkür ediyorum. Bu sorunları yerinde görülmeden kolay kolay çözülmez. Ulaştırma Bakanı&[#]8217;nın Zonguldak bizzat gelerek sorunları yerinde görecek olması çözümlerinin de hızlanmasını sağlayabilir. Sadece Mithatpaşa Tüneli ile ilgili değil. Duble yollar, Asma Tüneli, Kilimli Sahil Yolu ve diğer ulaşım sorunlarını yerinde doğru anlatabilirsek süreç de hızlanabilir. Ulaştırma Bakanı geldiğinde tüm sorunlar tek tek anlatılmalı. Zonguldak&[#]8217;ın gerçekten en büyük sorununun ulaşım olduğu, örnekleriyle yerinde gösterilmeli. Zonguldak&[#]8217;ın her gün yaşadıklarını Ulaştırma Bakanı yerinde görürse çözüm süreçleri de hızlanabilir. Bu yüzden iyi değerlendirilmesi gereken bir ziyaret diye düşünüyorum&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi