Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çaycuma İlçe Başkanlığı'nın 12. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Tek liste ile kongre mevcut başkan Şeref Köktürk tekrar ilçe başkanlığına seçildi.

Kongreye; CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, ilçe ve belde belediye başkanları, SP İlçe Başkanı Engin Zeren, sivil toplum kurulu temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Şeref Köktürk şunları söyledi; "Sıfır sermayeli, sıfır sanayili, Osmanlının bir kısım borçlarını üstlenmiş, okuma yazma oranı düşük, işgalden kurtuluşa uzanmış bir toplumun medeniyete ve refaha ulaşmaya çalışan çocuklarıyız. Kısa zamanda ağır sanayiyi kurmuş, okuma yazma oranını yükseltmiş, köy okullarında okuyan çocuklarımıza Nobel edebiyat ödülü kazandıracak eğitimi verir duruma gelmiş, bilimi ve aydınlanmayı hedef gösteren önderi ve kadroları olan Cumhuriyetin çocuklarıyız.

İktidarda olan siyasi partilerin görevi; ülkenin kaynaklarını vatandaşın lehine kullanmak, iş- aş- eğitim- sağlık gibi konularda mağdur etmemektir. İşçi alımlarından en yüksek birimdeki atamalara kadar işi ehline vermek, orman ve su kaynaklarımızın kirlenip yok olmasını önlemek, yaşanabilir bir çevreyi gelecek kuşaklara sunmaktır. Saray ve şatafat göz kamaştırırken, açlık ve yoksulluğun zirve yaptığı bir dönemden geçiyoruz. Tam da bu noktada ülkemizin ve halkımızın iktidarına ihtiyacı vardır.

Ülkemizin iyi yönetilmeye, vatandaşlarımızın refaha ulaşmaya hakkı vardır. Bu düşüncelerle, birlikte görev yaptığımız yönetim kurulu üyelerime cumhuriyet halk partisi için gösterdikleri çaba ve emekleri için teşekkür ediyor. Yeni seçilecek yönetim kurulu üyelerine başarılar diliyor, kongremize katılan tüm dostları selamlıyor, kongremizin Çaycuma'mıza, Zonguldağımıza, ülkemize hayırlar getirmesini diliyor saygılarımı ve selamlarımı sunuyorum".

CHP İl Başkanı Hakkın Güney ise konuşmasında birlik, beraberlik ve dayanışmaya vurgu yaparak; "Bugün başka bir Türkiye'de yaşıyoruz. Bugün, adına Cumhurbaşkanlığı 'Hükümet Sistemi' denilen bir tek adam rejimiyle yönetiliyoruz. Sayın Genel Başkanımızın sık sık vurguladığı gibi Türkiye'de hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Devletin tüm kurumları yıpratılmıştır, güven azalmıştır. Türkiye iç borç ve dış borç batağına sokulmuş, ekonomik kriz ile boğuşur hale gelmiştir. Yabancı sermaye ülkemize gelmiyor. Sistemi çevirebilmek için yeni vergiler ve zamlarla halktan para topluyorlar. Faturayı emekçi halka kesiyorlar. İnsanlar intihar ediyor. Türkiye'nin en çok vergi veren ilk 100 kişisinden 57 tanesi isminin açıklanmasını istemiyor. Bu rakam 2002'de 20 civarındaydı. Bugün ilk iki vergi rekortmenin ismini Türkiye bilmiyor. Değerli arkadaşlarım, Türkiye dışarıda ciddi sorunlarla boğuşuyor. İçeride ekonomik, siyasal, sosyal sorunlar var. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bir ucube gibi ortada kaldı. Türkiye yönetilemiyor"diye konuştu.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı partiler için kongrelerin bayram günü olduğunu söyleyerek; "Bugün bayramımız. Bizler Belediye Başkanı görevi ile halkımızın yaşam kalitesine katkıda bulunmak, insanlarımızın saha rahat yaşayıp mutlu olması için bütün topluma hitap eden çalışmalar yapmak için mükellefimiz. Bunları yaparken de öncelikle çocuklarımızı kadınlarımızı, yaşlılarımızı, engellilerimizi öncelik tutmak zorundayız. Bilerde 5 senedir bu prensiple ilçemize hizmet etmeye çalışıyoruz. Güzel şeyler oluyor. Bu hizmetlerden zevk alan bir kişi olarak görevini yerine getirmenin hazzını yaşıyoruz. Genel Başkanımız bize 'İşinize bakın, örgütlere uğraşmayın' diyor. Ben bu prensibe tizlikle uyuyorum.

Ancak 100 yıllık demokrasi tarihimizde geldiğimiz noktadan üzüntü duyuyorum. Geçmiş dönemde beğenmediğimiz demokrasinin yerine tek bir kişinin her şeye karar verdiği, büyük falso ve yanlışların yapıldığı, keyfi kararların alındığı ve Türkiye Cumhuriyetin en önemli kurumu olan TBMM'nin geldiği faziyet. İçimiz parçalanıyor. Demokraside siyasi partiler vazgeçilmez unsur. Ben bu kavrama çok önem veriyorum. Ama bizim partilerimiz diğer partiler gibi mi? Türkiye Cumhuriyetin kurucusu olan CHP'nin ötekilerden farklı olarak son derece demokratik yapıda, heyecanla çalışması lazım. İktidara gelmek için bizim parti içi demokrasiyi sağmamamız lazım. İtiş kalkışın bir faydası yok"dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz konuşmasının büyük bir bölümünü termik santrallere ayırdı. Yavuzyılmaz; "Termik santrallerle ilgili konu geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin gündemine oturdu. Zonguldak 'ta bu mücadelenin ismi olan Çatalağzı Belediye Başkanımız Adnan Akgün'dür. Türkiye 'ye sesini duyuran ve acılar yaşamış bir belediye başkanıdır.

Türkiye'de 2013 yılında özelleştirilen toplam 15 adet termik santrale teşvik (Hibe) vermiştir. Bu da 1 milyar 100 milyon TL'dir. Bunu sadece ben yada CHP söylemiyor, TEİAş' ın sitesinde resmi evrak var. TEİŞ uygun salınımı olmayan santrallere ceza kesmiş. Bir yılda eksiği ÇATEŞ'e kesiği ceza 447 lira. Eğer aracınız içinde sigara ölçerseniz yiyeceğiniz ceza 158 lira. Koskoca insanları kanser eden termik santrallere kestiği ceza bu kadar. Ülkenin geldiği durum işte bu"dedi.

CHP Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk de selamlama konuşmasında ülke gündemine değindi.

Faaliyet raporu ve bütçe okunduktan sonra temenniler bölümünde söz alan ADD Çaycuma İlçe Başkanı Zeki Saim Oral ve Eğitim Sen Zonguldak İl Sekreteri İsmet Akyol da sorunlara değindi.

Tek liste ile gidilen kongrede güven tazeleyen Şeref Köktürk'ün yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Tevfik Aydoğmuş, Yasin Çakar, Furkan Çakır, Seden Saka Çınar, Fahri Diler, Ayşe Eşme, Özkan Genç, Yasemin İslam, A. Kıvılcım Kalyoncu, Özkan Öncü, Aşkın Özdemir, Deniz Saraç, Ergin Yardım ve Onur Yiğit.

Editör: Pusula Gazetesi