MHP Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan'ın sendika ziyaretinde konuşan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TTK'ya işçi alımı sözü verildiği günden bu yana TTK'da çalışan 600'den fazla maden işçisinin emekliye ayrıldığını söyledi. Mart ayı içerisinde de 100 madencinin emekliye ayrılacağının altı çizilirken geçtiğimiz günlerde yapılan 1000 işçi alımında kuruma sadece 300 madenci kazandırıldığına dikkat çekildi. Hamdi Ayan ise, konuyu Devlet Bahçeli'ye aktaracağını alınacak 500 işçi sayısını 1500'e çıkartmak için girişimlerde bulunacağını söyledi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan'ın sendika ziyaretinde TTK'ya alınan 1000 işçi alımı ve alınacak 500 işçi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TTK'ya işçi alımı sözünü verdiği günden, 1000 maden işçisinin alındığı kura gününe kadar 600'ün üzerinde madenlerde çalışan işçinin emekli olduğunu söyledi. Demirci, "Cumhurbaşkanımız işçi alımı sözü verdiği günden bu güne kadar 600'ün üzerinde madenci emekliye ayrıldı. Bu ay sonunda da 100 madenci kardeşimiz emekliye ayrılıyor. Bugün kıdem tazminatının fona aktarılması gündeme gelse 1300 madenci anında emekliye ayrılabilir durumda. emeklilik şartlarını tamamladılar" dedi.

DEMİRCİ: "100 İŞÇİ ALIMINDA MAHALLE MAHALLE KOTA KONULMALIYDI"

Kura çekimlerinde köy ve mahallelere kota verilmesinin daha doğru olacağını defalarca dile getirdiklerini belirten Ahmet Demirci, "İlk alımlarda mürettet köy dediğimiz gibi yani mahallelere göre kota verildin ve alımlar ona göre belirlensin istedik. Eskiden böyleydi ve bir köy en azından 3 kişinin işe gireceğini biliyordu. 3 kişi garanti deniliyordu. Ama şimdi öyle bir şey ki tamamen şans... Bu şekilde A bölgesinde fazla diğer bölgelerde az çıkabiliyor. Noterimizden Allah razı olsun çok güzel bir kura oldu. Köy köy, mahalle mahalle belirlenseydi daha güzel olurdu. Bunu Milletvekillerimize, Genel Müdürümüze söyledik, İŞ Kur'a da söyledik ancak bunu başaramadık. Neden başaramadık, olmaz dediler neden olmaz dediler biz de anlamış değiliz. İnşallah 500 kişide bu yapılır ama zor bir şey. Sayı çok az çünkü. Biz alınacak olan 500 maden işçisi sayısının 1500 kişiye çıkartılmasını istiyoruz. Bunu Cumhurbaşkanımıza anlattık. Sayın Milletvekillerimiz, yetkililerimiz bunları Cumhurbaşkanımıza ve yetkili yerlere anlatsınlar. Siz zaten Sayın Devlet Bahçeli'ye detaylı bir dosya sunmuş, işçi açıklarını anlatmışsınız. Sayın Devlet Bey bunu Cumhurbaşkanımıza anlatırsa bu iş olur. Hakikaten işçiye ihtiyacımız var ve bu sayıyı 1500'e çıkartmalıyız. Üretimin artmasını istiyorsak bizim acilen istihdamı artırmaya ihtiyacımız var. Bu konuda destek olursanız başarılı oluruz" ifadelerini kullandı.

AYAN: "500 İŞÇİ ALIMININ 1500 OLMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATACAĞIZ"

700 madencinin ay sonunda TTK'dan emekli olacağını belirten MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan ise; "600 madenci 10 ay içerisinde emekli oldu. Bu ay içerisinde 100 kişinin daha emekli olması bekleniyor. Zonguldak'ta Karabük ve Bartın'ı saymadığımızda 700 madenci iş başı yapacak. Biz burada halkımızın bir tepkisini gördük. Alımlar, kura ve noterin çalışmasında kesinlikle bir kuşku yok. Ancak burada hesap edilmeyen dengesizlik oluşmuş bunu gördük. Ereğli ve Alaplı'da kurada çok sayıda kazanan oldu. Eğer bu kurada ilçelerin nüfusuna göre bir kota konulmuş olsaydı bugün merkezde bir problem olmazdı. Merkez ilçe hudutlarımızda kurada çıkan fazla olmadı. En azından önümüzdeki aylarda alınacak olan 500 maden işçisi için mağduriyetlerin yaşanmaması amacıyla Merkez İlçe hudutlarına ki biliyorsunuz merkezde Kozlu ve Üzülmez Müesseseleri var. En azından merkez ilçeye 150-160 kontenjan ayrılırsa bir mağduriyet yaşanmaz diye düşünüyorum. Biz ayrıca bu işçi alım kuralarının ardından bir rapor hazırladık ve sayının yetersiz olduğunu Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'ye aktardık. Sendika Başkanımızın bahsettiği 500 işçinin 1500'e çıkartılması için görüşmelere başlayacağız" diye konuştu. Ziyarette konuşan MHP İl Başkanı Varol Demirköse ise; "Madenci kenti Zonguldak'ta biz MHP olarak üstümüze düşeni yapacağız. İşçi açıklarının kapatılması için genel merkezimize dosya sunduk" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi