AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın-Amasra arasındaki tarihi yolda yapılması gereken iyileştirme çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacağını söyledi. Yolun bazı bölümlerinin viraj genişletme ve iyileştirmelerle yeniden düzenleneceğini belirten Tunç, sürücülerin yoğun olarak kullandıkları yolda geçen yıl da bazı çalışmalar yapıldığını hatırlattı. Milletvekili Tunç, Amasra şehir geçişinde de kaldırım ve tretuvar çalışmalarının gerçekleştirileceğini ifade etti.


Sorun çözülecek


Yolun yapımı ile ilgili olarak Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü&8217;nün 16 Mart tarihinde (yarın) ihale yapacağını belirten Tunç, eski Amasra yolunun özellikle turizm sezonunda çok büyük trafik yoğunluğuna sahne olduğunu, yolun önemini bildiklerini ve sorunu çözeceklerini söyledi. Tunç, yeni yolun Kaleşah-Amasra arasında kalan bölümü ile ilgili çalışmaların başlaması ile ilgili hazırlıkların devam ettiğini de belirtti.


Amasra Bartın&8217;ın vitrinidir


Amasra ilçesinin Bartın için bir vitrin olduğunu belirten Milletvekili Tunç; dün yaptığı açıklamada, &8220;Amasra&8217;ya ulaşımı kolaylaştırmak, gelen turist sayısını artırmak için gayret gösteriyoruz. Bartın-Amasra arası duble yol çalışmalarını Ahatlar köyüne kadar 11 kilometresini tamamladık. Çakraz-Kurucaşile yolu çalışmaları bu yıl hızlanarak devam edecek&8221; diye konuştu.



Editör: Pusula Gazetesi