Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Dereli Köyünde Saniye Yiğit bir işlem için girdiği e- devlet sisteminden Türkiye Elektrik Kurumu Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) ile mahkemelik olduğunu öğrendi. Yiğit; "Atamızdan kalan arazimiz şimdi bu şirkete lazım olmuş. Ben olayın peşine düştüm, keşif ve duruşma yapıldığını öğrendim. Bu işin peşini bırakmayacağım"dedi.

Konu hakkında hiçbir bilgisi olmayan 65 yaşındaki Saniye Yiğit kendi araştırmaları sonunda köydeki 2679.99 metrekare müşterek arsalarının kamulaştırma bedelinin tespiti ve hak sahiplerine ödenmesi karşılığında Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. adına Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. yararına 'acele el koyma' kararı verilerek mahkeme açıldığını öğrendi. Üstelik konu ile ilgili hak sahiplerinin bilgisi olmadan 4 Şubat 2021 tarihinde arazide keşif yapıldığını da öğrenen Saniye Yiğit durum karşısında şaşkınlık yaşadı.
Yaklaşık 50 hak sahibi olan müşterek arsanın TEDAŞ tarafından açılan mahkemesine tek başına katılan Saniye Yiğit mağduriyetlerini hakime anlattı. Duruşma sonunda istinaf yolu kapalı olmak üzere arsa bedeli olarak tespit edilen 14 bin 300.43 liranın hak sahiplerine ödenerek arsaya acele el konulmasına karar verildi.
ATAMIZDAN KALAN ARAZİMİZ ŞİRKETE LAZIM OLMUŞ
Saniye Yiğit; "Tesadüf eseri bir işlem için e-devlet sistemime baktırdığımda Türkiye Elektrik Kurumu tarafından davalık durumuna düşürüldüğümü öğrendim. Atamızdan kalan arazimiz şimdi bu şirkete lazım olmuş. Ben olayın peşine düştüm, keşif ve duruşma yapıldığını öğrendim. Keşif raporlarına ulaştım. Mahkeme ve avukatlık masraflarını da bize yıkılmaya çalışıyordu. 18 Mart 29 tarihindeki duruşmaya bizzat girerek takip ettim. Duruşmada karşı tarafın avukatının bu talebini lehimize çevirdim ama ne yazık ki 'acele el koyma' kararı verildi. Bu acele niye anlamadım. Fakir fukaranın malına el koymaya mı çalışıyorlar? Biz sırtına binilecek insan değiliz. Sonuna kadar bu işin takipçisiyim. Gerekirse Enerji Bakanlığına gideceğim. Bütün köylüyü de muhtarın aracılığı ile örgütlemeye çalışacağım" diye konuştu.
Köyde bir çok kişinin aynı duruma düşürüldüğünü fakat kimsenin durumundan haberdar olmadığını söyleyen Saniye Yiğit muhtarlar aracılığı ile konu hakkında bilgilendirme yapılmasını istedi.