Zonguldak'ın Devrek ilçesinde 19 yaşındaki arkadaşı Enes Merdivan'ı öldürdükten sonra kaçan 19 yaşındaki İslam Sami Çakmak, dün Ankara Barosu Avukatlarından Direnç Ayhan tarafından Devrek İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim edilen İslam Şam Çakmak, bugün çıkarıldığı Devrek Adliyesi'nde cinayeti neden ve nasıl işlediğini anlattı.

Zanlı İslam Sami Çakmak, verdiği ilk ifadede İsmail Enes Merdivan ile kardeş kadar yakın olduklarını, olaydan büyük pişmanlık duyduğunu anlattı.

İslam Sami Çakmak, İsmail Enes Merdivan'a bin lira borcu olduğunu, bu borcu evdeki pompalı tüfekle ödemek üzere anlaştıklarını ancak İsmail Enes Merdivan'ın kendisine bıçak çektiğini, yerdeki tüfeği aşmak isterken tüfeğin ateş aldığını söyledi.Arkadaşını öldüren zanlı İslam Sami Çakmak, olayla ilgili gözaltına alınan ve tutuklanarak Beycuma Cezaevi'ne gönderilen kız arkadaşı Nazar K.'nın olay sonrası kendine yardım ettiğini de itiraf etti.

OLAY ŞÖYLEYDİ

Devrek ilçesine bağlı Erenler Köyü'nde oturan Enes Merdivan'ın 27 Ağustos Cuma günü eve dönmemesi üzerine ailesi jandarmaya kayıp ihbarında bulundu. Merdivan, jandarma ve köylüler tarafından ormanlık alanda aranmaya başlandı. İki gün boyunca yapılan aramalardan sonuç alınamadı. Jandarma ekiplerine ihbarda bulunan N.K. adlı genç kız ise Merdivan'ın İ.S.Ç. tarafından ormanlık alanda öldürüldüğünü söyledi. Bunun üzerine sabah saatlerinde N.K. ile birlikte yapılan aramada Merdivan'ın motosikleti evinden 10 kilometre uzaklıkta bulundu. Merdivan'ın cesedi ise Erenler köyünün yakınında ki Oğuzhanlar köyünde ki ormanlık alanda av tüfeğiyle vurulmuş halde bulundu. Merdivan'ın cesedi, Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı incelemenin ardından jandarma ve AFAD ekiplerince dik yamaçtan yukarı çıkartıldı. Jandarma ekipleri, bu sırada ormanlık alana girişi yasakladı. Merdivan'ın cesedi, otopsi için Devrek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

KATİL ZANLISI TESLİM OLDU

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde 19 yaşındaki Enes Merdivan adlı arkadaşını öldürdükten sonra kaçan 19 yaşındaki İ.S.Ç, Ankara Barosu Avukatlarından Direnç Ayhan tarafından Devrek İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi.