Zonguldak'ta yaşayan 46 yaşındaki Nermin Çakır, 6 yıl önce kızının kaçak yollarla babası tarafından yurt dışına kaçırıldığını ileri sürmüştü. Nermin Çakır, evlilik dışı birliktelikleri sonucunda 40 yaşındaki Serkan Toranlı'dan olan kızının 5 yaşındayken Kilimli'den kaçırıldığını ve bunu Serkan Toranlı'nın gerçekleştirdiğini ileri sürmüştü. Kızının kimliğinin olmadığı, kaçak yollarla yurt dışına kaçırıldığını ve kendisinden haber alamadığını belirten Nermin Çakır'ın açıklamaları basında geniş yer almıştı. Serkan Toranlı, yapılan haberde yargısız infaz yapıldığını belirterek açıklama yaptı. Kızını kaçırmadığını, yasal yollarla daha iyi bir yaşam sunmak için gördürdüğünü belirten Serkan Toranlı, "Nermin Çakır, benim kacak yollardan yurt dışına çıktığımı ve kızımı kaçırdığımı iddia ediyor. Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, aynı zamanda pasaportum da var ve bu pasaport ile yurt dışına kızımla birlikte çıktım. Kızımın kimliğinin olmadığını söyledi. İşte kimliği ve kızımla yasal yollardan yurt dışına çıktım. Nermin Çakır, benim için sürekli cezaevine girip çıkan bir suçlu diyor. Ben 40 yaşındayım ve Allah'a şükür sabıkam yok. Yüz kızartıcı bir suçum da yok. Ben bir kez cezaevine girdim, o da ayrıldığım eşime nafaka ödememektendir" dedi.

"POLİS BENİ ALDI, KIZIMI DA ANNESİNE VERDİ"

Nermin Çakır ile 2004 yılında tanıştıklarını belirten Serkan Toranlı, "Biz tanıştığımızda Duygu ismiyle Eskişehir'de tanıştık. Birlikte olduk. Ailem bu birlikteliğe karşı çıksa da ben kendisini bırakmadım. Bir süre sonra Zonguldak'a yerleştik. Nermin'lerin fındıklık bahçesinde bir kömür ocağı vardı onu açtık. Ev yaptırdık. 2007 yılında kızım Nazlıcan dünyaya geldi. Bir süre sonra geçimsizlik başladı. Eski eşinden olan oğlu vardı. O bir takım suçlardan cezaevine girdi. Kızımı aldım ve 1 ay Zonguldak'tan uzaklaştım. Kızım daha küçüktü, Nermin'i aradım gel dedim. Çocuk sonuçta annesini istiyor. O dönem Balıkesir'deydim. Adapazarı'da buluşup Eskişehir'e gidecektik. Nermin yanında polislerle gelmiş. Polis beni aldı, kızımı da annesine verdi. 3 ay görüşmedik. Bir şekilde daha sonra barıştık ve yine birlikte yaşamaya başladık. Ben bir süre sonra eski eşime olan nafaka borcumdan dolayı 5 ay cezaevine girdim. Nermin ziyaret günlerinde geliyordu. Ben daha sonra cezaevinden çıktım, kızım artık büyümüştü. Kızım 5 yaşına yaklaşmıştı ve evde olup biten her şeyi anlatıyordu bana. Başkalarıyla birlikte olduğunu kızımdan ve komşumuzdan öğrendim. Kızımı komşulara bırakıp 'Ben Ankaraya oğlumun yanına gidiyorum' diyerek evden gidip günler sonra geldiğini öğrendim" iddialarında bulundu.

"KENDİSİ BEBEKKEN BİR ÇOCUĞUNU EVLATLIK VERMİŞ"

Nazlıcan'ı annesine bırakamayacağına karar verdiğini belirten baba Toranlı, "Kızımı alıp gitmeye karar verdim. Nermin'in anlattığı gibi bir gün kızımı aldım ve gittim. Ben 8 yıl Kilimli'de kaldım. Oradaki halk beni de Nermin'i de iyi tanır. Benim bu saatten sonra ona verecek kızım yok. Kendisi bebekken bir çocuğunu evlatlık vermiş. Ben bunu bilmiyordum. Kilimli'de beraber yaşarken evlatlık verilen aile geldi. Şaşırdım tabi. Çocuk evlatlık verildiğini öğrenmiş annesini görmek istemiş. 3 oğlu varmış. Neyse; kızımı aldım ve anneme gittim. 3 yıl kızıma annem baktı. Ben 2012 yılında Abazya'ya gittim. 2015 yılında da kızımı yanıma aldım. Ona hem annelik hem de babalık yaptım, yapmaya da devam edeceğim. Kızım annemlerde kaldığı süre içerisinde okuluna da gitti, kızımı Abazya'ya yanıma aldığımda da eğitimlerine devam ettirdim, okula gitti. Hiçbir şekilde onu bir şeyden mahrum etmedim. Ben onun için yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

"BEN ONLARA ELİMDEN GELEN İYİLİĞİ YAPTIM ANCAK ONLARIN PLANINA BAKIN"

Nermin Çakır'ın boşandığı eşinden olan oğlunun kendisini arayarak 'Abi ben tövbe ettim, evlendim. Düzgün bir hayat kurmak istiyorum. Annemle de konuşmuyorum' diyerek kendisinden yardım istediğini ileri süren Toranlı, "Zonguldak'ta yaşamak istemediğini söyledi. Ben de Gürcistan'da arkadaşlarım olduğunu, oraya girmesini ona yardımcı olacağımı söyledim. Oldum da... 6 ay orada kaldı. Çocukları oldu. Gürcistan'da iş bulamadığını söyledi. Ben de yanıma aldım, benim evimde kaldılar. Kendisine her türlü yardımı sağladım. Ev tuttu kirasını ödedim. Kızımla da görüşüyorlardı kendileri. Bir gün Nermin'in Abazya'ya geldiğini öğrendim. Kızımı aldım ve oradan uzaklaştım. Nermin'in oğlu bana mesaj gönderdi; 'Biz sana oyun oynadık, seni vurmaya gelmiştim. Seni vurup Nazlıcan'ı alacaktım' yazdı. Ben onlara elimden gelen iyiliği yaptım ancak onların planına bakın. Ben annesinin suçunu oğlu neden çeksin diye düşünürken, meğer beni vurup kızımı almayı düşünmüşler" şeklinde konuştu.

"KIZIMA HEM ANNELİK HEM BABALIK YAPTIM"

Kızının şu anda 10 yaşında olduğunu ve Türkiye'ye geri döndüklerini ifade eden Serkan Toranlı, "Kızım ana dili gibi Rusça konuşuyor. Nermin Çakır, kızım hizmetçilik yapıyor diyor. Ben kızıma hem annelik hem babalık yaptım. Okul fotoğraflarını da sizlerle paylaşıyorum. Benim için kızımın geleceği önemli. Bugün ben kızımı büyüttüm al bundan sonra senin diyemem. Türkiye'ye 45 gün önce dönüş yaptık. Kızım şimdi yeni okuluna başladı. Ona en güzel hayatı sunmaya çalışıyorum. Şunu da belirtmek isterim kızımın kimliği var ve onu da sizden yayınlamanızı rica ediyorum. Kızım doğduktan 4 gün sonra çıkarttık. Benim de pasaportum var ve her işlemimiz yasal olarak yapıldı" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi