Amatör Futbolcular Derneği, Pandemi sürecinde Amatör liglerin başlatılmaması nedeniyle baskılarını sürdürüyor. Amatör futbolcular Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez'i ziyaret etti. Ziyaret sonrasında amatör futbolcular şu açıklamayı yaptı:

"Amatör lig camiasina duyurulur... 05.02.2021 cuma günü İstinye Orhan Saka TFF binasinda Tff başkan vekili ve TASKK Başkani sayın Ali Düşmez ile saat:15:30 başlayıp 20:00 de biten, toplantı sonucu, binlerce mağdur Amatör lig camiasi için beklentilerimizi ve taleplerimizi ilettik, çözüm için karşılıklı saatlerce süren istişarede:

1.Amatör liglerin oynatılması için, lisanslı sporculara, belirli saatlerde sahaların acılması için başvurulduğu,

2.Aşı için bakanlığa, Tff tarafından resmi olarak müraacat edildiği,

3.15 Şubat'ta amatör transferin açılıp şubat ortasında somut net adımlar atılacağı,

4.Türk futbolunun geleceği ve binlerce kişinin mağduriyetinin bitirilmesi için çalışmaların hızlandığı,

Ayrıca Ali Düşmez başkanın "Ben Amatör ligi yaşatmak ve oynatmak için varım bundan kimsenin şüphesi olmasın, sağlık ve spor bakanının onayı ile tüm önlemlerimizi alıp Türkiye Futbol Federasyonu olarak bizim tüm hazırlıklarımız hazır" demiştir.

Gelinen bu noktada bizlerin beklentisi öncelikle Spor bakanı sayın Mehmet Muharrem KASAPOGLU ve Tff Başkani Nihat ÖZDEMİR'in resmi görüşmeleri ve yazışmaları hızlandırıp, üstlerine düşen görevi yapmalarını ve binlerce magdur Amatör camiayı hayata döndürüp Amatör ligi yaşatmaktır.

Amatör camia olarak son sözümüz:

Sayın yetkililer Şubat ortası sözünüzün arkasında durup, somut adımlar atıp mağduriyetimizi bitirin ve bizi sahalarımıza kavuşturun"