Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Garnizon Komutanı Üsteğmen Levent İşçan, Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Cebeci, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı´na çelenklerin konması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan törende, Jandarma Kıdemli Başçavuş Lokman Şahin, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardında Garnizon Komutanlığında İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Levent İşçan kutlamaları kabul etti.
Alaplı ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında protokol krizi yaşandı. Protokol listesinde adı bulunduğu halde Saadet Partisi´nin ismi okunmadı. Saadet Partisi Alaplı İlçe Başkanı Yaşar Arıkan, Kaymakam Aydın Memük´e daha önceki törenlerde olduğu gibi bu törende de isimlerinin okunmadığını belirterek olaya tepki gösterdi. Alaplı Muharip Gaziler Derneği Başkanı İsmet Sönmez, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında kendilerinin isminin geçmemesine sert tepki gösterdi. Kaymakam Aydın Memük´e şikayetini ileten Sönmez, &[#]8220;Geçen senelerde de ismimiz okunmadı, şimdide okunmadı. Bundan sonra Alaplı´daki törenlere değil Ereğli´deki törenlere katılacağız&[#]8221; diyerek sert tepki gösterdi.
Törendeki diğer siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da törenin saatinde yapılmadığını ve en üst kademedeki protokolün geç gelmesine bir anlam veremediklerini bu yanlışların ne zaman düzeltileceğini merakla beklediklerini kaydetti.
Editör: Pusula Gazetesi