Zonguldak´ın Alaplı ilçesi belediyesi meclisinin aldığı karar doğrultusunda, &[#]8220;Zamana bağlı ücret tarifesi&[#]8221; olmaksızın, belediyenin otopark görevlilerinin verdiği makbuz karşılığında, araç başına olmak kaydıyla, Eski Pazaryeri alanı, Dere Boyu belediye dükkanları önü ve terminal arkasında bulunan otopark alanlarından günlük 2 TL, Belediye Hizmet Binası karşısında bulunan Yalı Caddesi´nin her iki tarafındaki alanlardan ve Ali Alp Caddesi başlangıç noktası olmak üzere, Alaplı-Ereğli Karayolu´ndaki otopark alanlarından günlük 3 TL otopark ücreti alınacak. Ayrıca, aylık otopark ücreti kart bedeli olarak da 30 TL alınacak. Araç park yasağına uymayan ve ücretini ödemeyen araç sahiplerinden de 5 TL teker kilitleme ceza bedeli alınacak. Araç başına alınan otopark ücreti, makbuzunu ibraz etmek kaydıyla gün boyu geçerli olacak.
Belediye meclisinin kararıyla, Ali Alp Caddesi başlangıç noktasından Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulu´nun bulunduğu caddenin her iki tarafına park yasağı konulmuş, ayrıca PTT yokuşundaki tek taraflı alanda araç park uygulaması kaldırılarak, her iki tarafına da park yasağı konulması kararlaştırılmıştı. Bunun yanında, Kapalı Spor Salonu yanında bulunan trafo önündeki alanın köylere yolcu taşıyan minibüslere tahsis edilmesi nedeniyle, buradaki araç parkı uygulaması da sona erdirilmiş, buna karşılık, Belediye Hizmet Binası karşısında bulunan Yalı Caddesi´nin her iki tarafı, tek tarafı ücretli araç otopark alanı olarak belirlenmişti. Otopark yasağı bulunan alanlara park edenler için ceza uygulaması da başladı.
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, araç sürücülerinden otopark görevlilerine yardımcı olmalarını, ayrıca ödedikleri otopark ücreti karşılığında makbuzlarını almayı unutmamalarını istedi. Belediye Başkanı Çimenoğlu, yeniden düzenlenen otopark alanlarının ilçenin trafik akışını da rahatlatacağını belirterek, &[#]8220;Araç sürücülerimizin kurallara riayet etmesi trafik akışındaki düzensizliği ve karmaşıklığı da ortadan kaldıracaktır&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi