CHP Zonguldak Eski Milletvekili Harun Akın önceki akşam Doktorlar Lokali´nde 32 senelik aradan sonra öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla yemekte bir araya geldi.


Fener Lisesi´nden mezun olan Akın, arkadaşlarının kendisi için hazırladığı sürpriz karşısında çok mutlu olduğunu ve duygulandığını söyledi.


Hayatının en mutlu anlarından birini yaşadığını belirten Harun Akın; "Eğitim dönemimiz hayatımızın en önemli parçasıdır. 32 senedir göremediğim sınıf arkadaşlarımla bir araya geldim.


Mezun olduğum Fener Lisesi´nin müdürü ve öğretmenlerim ile sınıf arkadaşlarımızla bir araya geldim. Burada İstanbul´dan, İzmit´ten, Ankara´dan ve Bolu´dan yani Türkiye´nin dört bir yanına görevi için dağılan bütün arkadaşlarımla bir araya geldim.


Hepsi de yaşam mücadelelerini ayrı ayrı şehirlerde veriyorlar. Zonguldak Fener Lisesi mezunlarıyız ve bununla ilgili üzüntülerimizde var. Lisemiz aslında Zonguldak´ın köklü bir lisesi, merkezi bir lise olmasına rağmen Zonguldak´ta lobisini kuramamış bir lise. Ben o lisenin mezunu olarak bu ilde Milletvekilliği yaptım. Maalesef Fener Lisesi´nin lobisini oluşturamadık. Bu benim üzüldüğüm ve içimde buruk olarak tuttuğum bir acı. İnşallah bundan sonra Fener Lisesi´ni bir dernek ve vakıf bünyesinde toparlarız ve Zonguldak´ta dönemimize ait öğretmen ve sınıf arkadaşla-rımızı daha sık görme imkânını yakalayacağız. Okulumuza bir çivi çakabilmenin ve bir katkı verebilmek amacıyla okulumuzun ileriye gidebilmenin yollarını arayacağız. Bunu nasıl sağlayabiliriz diye araştırmalar yapıyoruz. Burada 32 senenin açısını çıkarıyoruz. Öğretmenlerim ve sınıf arkadaşlarımızla hasret giderdik. Sizlerin sayesinde de bizim bu mutluluğumuz Zonguldak´a yayılacak" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi