İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele eğitimlerinin tamamlandığı bildirildi. Türkiye genelinde 81 ilde başlatılan eğitim çalışmalarının Bartın&8217;da İl Emniyet Müdürlüğü eğitim salonunda 98 yardımcı sağlık personeli, 75 Emniyet personeli, 4 jandarma personeli olmak üzere toplam 177 kişinin katılımıyla yapıldığı belirtildi. Eğitimlerde; Ailede meydana gelen, cinsiyete dayanan, kadını inciten, ona ızdırap veren fiziksel, cinsel, zihinsel hasarla sonuçlanan veya sonuçlanma olasılığı bulunan, kamusal alanda ya da özel yaşamda ona baskı uygulanması ve özgürlüklerinin keyfi olarak kısıtlanmasına neden olan her türlü davranışın şiddet olduğu ifade edildi.



Akdağ, Kumcu ve Açargül sunum yaptı



Şiddet Nedir? Şiddet Türleri Nelerdir? Sözel Şiddet, Fiziksel Şiddet, Ekonomik Şiddet, Psikolojik Şiddet, Sosyal Şiddet, Cinsel Şiddet. Aile içi Şiddetle İlgili Yasal Düzenlemeler, İletişim ve Görüşme, Şiddete Maruz Kalan Kadınlara Sunulan Hizmetler, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Kadına Yönelik Aile İçi Şiddette Kayıt ve Bildirim konularında Ruh Sağlığı Şube Müdürü Uzman Psikolog Ayşin Akdağ, Sağlık Memuru Reşit Kumcu ve İl Emniyet Müdürlüğünde Görevli Komiser Burhan Açargül tarafından sunumlar yapıldığı kaydedildi.
İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada; &8220;2010 yılından itibaren ilimizde, Müdürlüğümüze bağlı Aile Sağlığı Merkezlerinde, Hastanelerde, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı&8217;na gönderilecek formlarla Kadına Yönelik Aile İçi Şiddete Maruz kalan kişilerin tespiti halinde mağdur olanlara;



Kurumlara kayıt formu dağıtılacak



Şiddet Nedir? Şiddet Türleri Nelerdir? Aile İçi Şiddete maruz kalan kadınlarla görüşme, Aile İçi Şiddete Maruz kalan kadınların Yasal Hakları Nelerdir, Aile İçi Şiddet maruz kalan kadınların nerelere başvurabileceği ve hangi kurumlardan yardım alabilecekleri konusunda bilgilendirmeler yaparak, Aile Şiddet Kayıt Formu ile İl Sağlık Müdürlüğümüze bildireceklerdir. Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Kayıt Formlarının yıl sonuna kadar ilgili kurumlara dağıtımı yapılarak, 2010 Ocak ayından itibaren kayıtlar tutulmaya başlanacak ve bu veriler her ay düzenli olarak Sağlık Müdürlüğümüze gönderilecektir&8221; denildi.

Editör: Pusula Gazetesi