ÖZEL HABER

Zonguldak'ta, ev bulamadıkları için park ve sokaklarda kalan 9 kişilik Afgan ailesini Deniz Kavraz isimli esnaf boş bir eve yerleştirerek sahip çıkmıştı. Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, talimat vererek ailenin işlemlerinin hızlandırılmasını istedi. Polis tarafından evden alınan aile İl göç İdaresi'ne götürüldü ve işlemleri hızlandırıldı. Bu arada Zonguldaklı vatandaşlar ve esnaflar da aileye yardım elini uzatarak destek oldu.

Afganistan'dan çalışmak için 11 gün önce Türkiye'ye ardından da Zonguldak'a gelen 9 kişilik Afgan ailesi, maddi imkansızlık nedeniyle ev kiralayamayınca bir süre park ve sokaklarda kaldı. On Temmuz Mahallesi'nde esnafın dikkatini çeken aile, geçici olarak Tepebaşı Mahallesi'ndeki boş bir eve yerleştirildi. Aileye sahip çıkan esnaflardan Deniz Kavraz, etkili kurumlara başvurduklarını ancak bir çözüm bulamadıklarını söylemişti.

Basında çıkan haberlerin ardından harekete geçen Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, aileye destek oldu. İşlemlerin hızlandırılması talimatını veren Turanlı'ya teşekkür ettiklerini belirten Deniz Kavraz, "Emniyet Müdürümüz Sayın Turanlı beyin talimatıyla Afgan ailemizin resmi prosedürü işlemlerini hızla yaptırıyoruz. Sesimize ses veren devlet büyüğümüze teşekkür ediyoruz, sağ olsunlar. Aynı zamanda bir çok vatandaşımız, esnafımız da bu aileye destek oldu. Onlara da buradan çok teşekkür ediyorum. Türk Milleti ve Türk Devleti olarak yine büyüklüğümüzü gösterdik. Allah hepinizden razı olsun" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi