Atatürkçü Düşünce Derneği Çaycuma Şubesi Yönetim Kurulu ve Gençlik Kolları 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Dernek yönetimi ve Gençlik Kolları kutlama metninde "Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirleri günümüze ışık tutuyor" sözlerine yer verdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Çaycuma Şubesi Yönetim Kurulu ve Gençlik Kolları 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda önce,

"Atatürk'ün başöğretmenliği kabul ettiği günün yıldönümünde, öğretmenler için hazırlanan mesleki çalışma programı kapsamındaki "medeniyet bilinci semineri"nde kurtarıcımız ve kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'e ve Ulusal Kurtuluş Savaşımıza yer vermeyenleri kınıyoruz " sözlerine yer verdi.

Dernek yönetimi kınama mesajında," Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk'ümüzün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Atatürk'ün başöğretmenliği kabul ettiği günün yıldönümünde, öğretmenler için hazırlanan mesleki çalışma programı kapsamındaki "medeniyet bilinci semineri"nde kurtarıcımız ve kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'e ve Ulusal Kurtuluş Savaşımıza yer vermeyenleri kınıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Türk devrimini yok saymaya ve yok etmeye çalışan zihniyeti çok iyi tanıyoruz.

Tevhid-i Tedrisat (Öğrenim Birliği) Kanunu çıkararak eğitimin tek çatı altında toplanmasını sağlayan, harf devrimini gerçekleştiren, Köy Enstitülerini kuran, eğitimin tüm yurda yayılmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun başöğretmenliği kabul edişinin yıldönümü olarak kutlanan günde görmezden gelen anlayış, "Milli Eğitim" değil "Milli İhanet" anlayışıdır.

Eğitimimize, ülkemize, geleceğimize ve çocuklarımıza ihanet eden bu anlayışın yerine Mustafa Necati'lerin, Hasan Ali Yücellerin gerçek "milli eğitim" anlayışını egemen kılana dek var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

ADD Çaycuma Yönetim Kurulu Başkanı Ela Mantarlı Kurt, yönetimi ve gençlik kolları ile birlikte 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle "Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda ve ışığında görevini yerine getiren tüm öğretmenlerin "Öğretmenler Günü'nü" kutladıklarını ifade ederek, "Türkiye'de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. 24 Kasım 1928 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği günü temsil eder.

Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türk toplumunun gelişmesi ve ilerlemesi adına eğitim alanında pek çok yeniliğe imza atmıştır. Atatürk, ülkeye değer katacak nüfusun yetiştirilmesi adına öğretmenlerin ne kadar önemli olduğunu her fırsatta dile getirmiştir.

Onun her alandaki fikrileri ve atılımları geleceğe ışık tutmuştur. Yıllar sonra bile fikirleri günümüze ışık tutmaya devam etmektedir. Bugün en büyük eksikliğimiz ve kaybımız kendisinin ifade ettiği eğitim, öğretim ve öğretmen tanımlaması konusundan uzaklaştığımızdır. Bugünlerin sona erdiği; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda, fikrinde görevlerini yerine getiren öğretmenlerimizin varlığı ile hak ettikleri değeri görecekleri günler ve yarınlar diliyor, öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz. Saygı ve sevgilerimizle " diye konuştu.