Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Devrek Şubesi Başkanı Okan Onur görevinden alındı.

Yakup Salmanoğlu, Necla Esen Ak, Tuncay Ulupınar, Kazım Darıcı ve Tülay Karademir'den oluşan dernek yönetim kurulu önceki gün Başkan Okan Onur başkanlığında toplandı. Toplantıda Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Okan Onur'a derneğin amaç ve ilkelerine aykırı tutum ve davranış sergilediğini bu durumun da kamuoyunda derneği küçük düşürdüğünü ve halk nezdinde olumsuz intiba bıraktığını bildirdi.
Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Okan Onur'la çalışamayacaklarını, derneğin kamuoyunda daha da yıpratılmaması için istifa etmesi gerektiğini, etmemesi durumunda da dernek tüzüğüne göre görevden alacaklarını, bildirdi. Yönetim Kurulu Üyeleri yaptığı oylama ile Okan Onur'u görevinden aldı. Bunun üzerine Başkan Okan Onur, istifa dilekçesini yönetim kurulu üyelerine sundu.
Onur, dilekçesinde, "Yönetim Kurulu Üyelerimizin katılımıyla sağlanan oylama sonucunda Atatürkçü Düşünce Derneği görevimin sonlandırılması yönünde karar alınmış olup yönetim kurulu üyelerimizin fikrine sadık kalarak bir yıldan uzun süredir aşkla ifa ettiğim Atatürkçü Düşünce Derneği Devrek Şube Başkanlığından istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.