Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Saltukova Havaalanı hisselerini belediye başkanı olduğu için devrettiğini söyledi. Bugüne kadar hissesinden daha çok para harcadığını ve havaalanının kapandığı dönemde Çaycuma TSO Başkanı olduğunu söyleyen Gülşen; "Belediye Başkanı olduğumuzda o dönemki Valimiz Sayın Yavuz Erkmen, gerek Avrupa´da gerekse Zonguldak´ta havaalanının açılması için mücadele edenlerle bir şirket kurmayı talep etmişti. Bizden de kurucu hissedar olarak yüzde 25 bir pay almamız istendi. 2004 yılında belediye başkanı olduğumda memur statüsünde bulunduğum için tüm ticari emtialarımı aile bireylerine devrettim. Sayın Valimize bu hisselerin başkalarına devretmek istediğimi söyledim. Bu amaçla resmi yazı ile Çaycuma Ticaret Odası´na başvurdum. O zamandan bu zamana bırakın 25 bin TL´lik hisseyi 40- 50 bin TL´lik para harcadık. Helal olsun, yeter ki havaalanımız iç ve dış seferlerle hizmet versin. Havaalanımızın incelenmesi dönemlerde bir çok heyet geldi. Onların konaklama dahil diğer ihtiyaçlarını Saltukova Belediye Başkanımız Adil Düzlü ile birlikte karşıladık. Ben her zaman havaalanının desteklenmesinden yana oldum. Bu belgenin haber değeri taşımadığı ortada.
Bende TSO Başkanlığı yapmış biri olarak Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası´na bir sitemde bulunmak istiyorum. Kamu görevi yapan bir resmi kuruluşundan böyle bir belgenin dışarı çıkması uygun değildir. Zonguldak Sivil Havacılık olarak odaya resmi yazımızı yazacağız" dedi.
Şahsi olarak hiçbir hissesinin bulunmadığını söyleyen Gülşen; "Havaalanının yaşatılması için elimden gelen desteği vermeye devam edeceğim. Oranın itfaiye hizmeti belediyemiz tarafından hiçbir ücret talep edilmeden yapılmaktadır. Bu belgeler şahsımı, makamı ve partimi yıpratma amacı taşımaktadır. Sayın Ali İhsan Köktürk ve Şeref Köktürk´e sesleniyorum. Havaalanı ile ilgili attıkları bir adım harcadıkları bir kuruş var mı? Avrupa´daki gurbetçilerimize verdikleri bir destek var mı? Ben 2002 yılından Avrupa´ya gidip geliyorum.
Bütün gecelere katılıp destek veriyorum. Buradan umudu kesen bir kişi olarak değil memur olduğum için hisselerimi devretme gereği duydum. Hisse almamak destek vermemek değildir. Sayın Ali İhsan Köktürk ve Sayın Şeref Köktürk´ün buraya bir kuruş katkıları olmamıştır. Bu belgeyi de basına taşıyanları kınıyorum" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi