Türk Hava Kurumu Bartın Şube Başkanı Sabri Aktaş, 4 gün süren Kurban Bayramı&8217;nda topladıkları kurban derileri hakkında gazetemize bilgi verdi. Aktaş, geçtiğimiz yıl Bartın merkez, ilçe, belde ve köylerinde 402 adet sığır, 230 adet koyun ve 28 adet keçi derisi olmak üzere toplam 660 tane kurban derisi toplandığını, bu yıl ise 494 sığır, 190 koyun ve 27 keçi derisi olarak toplam 711 tane kurban derisi toplandığını söyledi.



14 araç çalıştı



Aktaş, &8220;Türk Hava Kurumu (THK) Bartın Şubesi Kurban Bayramı&8217;ndaki deri toplama faaliyetlerini 14 araç ve şoförü, 15 tane toplayıcı personeli ve 8 tane de yönetim ve denetim kurulu üyesiyle birlikte tamamlamıştır. Bu yıl ki sonuçlara baktığımızda, geçen yıla göre rakamlar artmış görülüyor. Kurban Bayramı&8217;nda deri toplama konusunda hedefimizin üzerine çıktık. Ayrıca ufak tefek olumsuzlukların dışında toplama işinde çok da fazla sıkıntı yaşamadık. Türk Hava Kurumu&8217;nun yönetim ve denetim kurulu ekibi ile birlikte çalışarak işi çok sıkı tuttuk ve bu sonuca ulaştık&8221; dedi.



Artış sevindirdi



THK Şube Başkanı Sabri Aktaş, &8220;Özellikle bayram boyunca bizler için çalışan toplayıcı arkadaşlarımıza, şoför arkadaşlarımıza ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Tabi ki Bartın halkının da bize vermiş olduğu destekten dolayı çok mutluyum ve herkese ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum. Türk Hava Kurumu&8217;ndaki faaliyetlerin arttığını gören halkımız, deri bağışlamadaki artışları ile kurumumuza olan desteğini kanıtlanıştır. Bu yüzden Bartın halkına saygılar sunuyorum. Bu artışın önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum&8221; diye konuştu.



THK fark edildi



Önümüzdeki yıllarda THK&8217;ya yapılan fitre ve zekat bağışlarının artacağına inandığını da söyleyen Aktaş, &8220;Sırf deri toplama uğruna şoför arkadaşlarımız, dağıtıcı arkadaşlarımız ve yönetim kurulu arkadaşlarımız bayramda ailelerinden ayrı kaldılar ve bu faaliyetlerle geçirdiler. Sonuçta hedefimizin üzerine çıktık. Çünkü Bartın halkı, Türk Hava Kurumu&8217;nun Bartın için neler yaptığını görmeye başladı. Bu desteği görmek de bizi çalışmalarımızda daha da iyi noktalara taşıyor. Önümüzdeki günlerde faaliyetlerimiz arttıkça, THK&8217;nın Bartın için yaptıkları daha çok ortaya çıktıkça, sonuçların daha iyi olacağına ve fitre ve zekâtların artacağına inanıyoruz&8221; şeklinde konuştu.



1,5 ton artış oldu



Sabri Aktaş, &8220;Halkımızdan toplanan fitre, zekât ve deri bağışları Bartın gençliğinin havacılık faaliyetlerinde kullanılacak. Toplanan bütün yardımların yüzde 50&8217;sinin Bartın&8217;da yaşayan yoksul insanlara tekrar geri döndüğünü düşünmek bizleri son derece mutlu ediyor. Bunun yanında Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Diyanet Vakfı&8217;na da aktarılan meblağları ileriki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Önemli olan Kurban Bayramı süresince bu ekiple yaptığımız çalışma sonucu geçen yıla oranla artışın ortalama 1,5 ton olduğunu gördük&8221; dedi.



Teşekkür ediyoruz


Şube Başkanı Aktaş &8220;Bunun da önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğine canı gönülden inanıyoruz. Tekrar Bartın halkının ve çalışmalarımız boyunca yanımızda olan güvenlik güçlerine de bizlere verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu bayram yapmış olduğumuz çalışmaları detaylı bir rapor doğrultusunda genel merkezimize bildireceğiz. Zaten genel merkezimizin de Bartın&8217;a bakış açısı çok olumlu olduğunu biliyoruz. İleriki günlerde de olumlu bakışın ilimize kazandırdıklarını göreceğiz&8221; ifadesini kullandı.
Editör: Pusula Gazetesi