Kasım ayında göreve başlayan DSP İl Başkanı Fahri Güler, parti yöneticileriyle birlikte Ak Parti, CHP ve MHP&8217;ye dün nezaket ziyareti yaptı. DSP heyeti ziyarete Ak Partiden başladı. Güler ve arkadaşları ziyarette İl Başkanı Yakup Ulupınar ile karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette konuşan Güler; &8220;Biz her ne adar siyasi görüşümüz farklı da olsa Bartın&8217;da yaşıyoruz. Bir Bartınlı olarak hiçbir siyasi partinin ilimiz açısından fikirlerimizin farklı olacağını sanmıyorum. En azında yerel konularda partililer olarak işbirliği yapmak düşüncesindeyiz. Çabalarımız önce Bartın için. İnşallah hayırlısı olacak&8221; dedi.


Ülkemizde herkes kardeştir


Güler; &8220;Biz burada birlik olursak, genele de bunun yansıyacağını tahmin ediyorum. Çünkü Türkiye genelinde birlik beraberlik, dostluk ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Dikkat ederseniz ülke siz, biz, onlar veya diğerleri olarak ayrılma durumunda şuanda. Özel bir kanalda bir siyasi partinin milletvekili &8220;biz&8221; diye bahsediyor. Tabi böyle bir şey karşısında diğer partililer de &8220;biz&8221; demek zorunda kalıyor. Yani bu şekilde yaparak kutuplaşma oluyor. Biz binlerce yıldan beri iç içe yaşayan bir milletiz. Bunun önüne geçmek için en azında tabanda birleşmemiz lazım. Bu ülkede sonuçta herkes kardeş. Yani bu amaçla ziyaretlerde bulunalım, görüş alışverişinde bulunalım. Gerçi hepimiz birbirimizi tanıyoruz ve biliyoruz. Tabi dürüstlüğe de inanıyoruz, ziyaretimizi kabul ettiğiniz için de ayrıca teşekkür ediyorum. Ben istiyorum ki bir araya gelip, bu siyasi ortamdan uzak bir birlik yemeği, görüşmesi gibi bir masada toplanarak, guruplaşmış gibi görünmemek amacında buluşmak daha iyi olacaktır&8221; diye konuştu.


Birliktelik her zaman lazım


Eleştirilerin kırıcı olmaması gerektiğini belirten Güler; &8220;Örneğin bugün bir ağabeyimizin babası vefat etti ve ben de cenazeye gittim. Cenaze sırasında baktım ki her siyasi görüşten bir kişi cenazeye gelmiş. Sonra dedim ki biz halen daha birliğiz. Yani bu birlikleri sağlayabiliyoruz ama bunu sadece böyle günlerde değil de her zaman sağlamamız lazım. Sonuçta herkesin amacı hizmet ve yapılanlar da normal olarak eleştirilebilir ama bununda kırıcı şekilde olmaması gerekir. Mesela ben Türkiye Büyük Millet Meclisi&8217;ni izliyorum. Ben öğretmen olarak üzülüyorum. Meclisi izleyen bir çocuğun ileride bu parlamentoya hiç güveni kalmaz. Bir kere mecliste konuşmacıyı dinleme ve konuştuklarına saygı gösterme alışkanlığı yok. Birbirinin üzerine yürümeler bağırmalar oluyor. Tabi benim de öğretmen olarak çocuklara &8216;bakın bunlar bizim vekillerimiz, temsilcilerimiz, bunları örnek alın&8217; deme şansım yok. Ben böyle dediğim zaman çocuk &8216;öğretmenim bu adam bizi yönetiyorsa vay halimize&8217; diyor&8221; şeklinde konuştu


Hizmetlerde bir ve beraberiz


DSP İl Başkanı Fahri Gülerin ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren Ak Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar ise; &8220;Ak Parti olarak siyasi partilerle olsun, sivil toplum örgütleriyle olsun sürekli diyalog içinde, birlik ve beraberlik içerisinde önce Bartın için ve Ülkemiz için yapılacak hizmetlerde bir ve beraberiz. Bu hizmetlerin düşünce yolu farklı olabilir ama amaç aynıdır. Amaç nedir. Bir siyasi partili de olsa, bir sivil toplum örgütü de olsa bir hizmet yapmaya çalışılıp, yararlı olmaktır. O bakımdan bizde bizi ziyaret ettiğiniz için çok memnun olduk. Bizde aynı şekilde mesela yerel seçimlere giderken, Belediye Başkan Adayımızla bütün siyasi partileri ziyaret etmiştik. Yine genel seçimlerde milletvekilimiz seçildiği zaman aynı şekilde ziyaretlerde bulunduk. Böyle diyaloglar çok iyidir. Bilhassa Bartın için. Biliyorsunuz ilimizde herkes birbirini tanıyor. Birbirimize ya komşuyuzdur ya akrabayızdır ya ticari ilişkimiz vardır ve bu yönden de seçimlerde olsun, diğer günlerde olsun bir gerilim olmadan, tabi herkes fikrini söyleyecektir. Fahri Güler Bey&8217;e ayrıca yeni almış olduğu görevinde başarılar diliyorum&8221; dedi.


Bartın için siyaset yapıyoruz


DSP İl Başkanı Fahri Güler Ak Parti ziyaretinin ardından CHP&8217;ye geçti. Güler, burada da CHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Gümüş ile görüştü. Ziyarette konuşan Gümüş; &8220;Ülke kaynaklarının israf edilmesi, idarenin ben yaptım oldu diyerek hareket etmesi, tabi ki bu yanlışlıkları görüp ses çıkarmamak biz siyasi partilere yakışan bir davranış değildir. Ülkemizin ve yöremizin problemlerini düşünmek zorundayız. Her siyasi partinin kendi mecrası var ve o yönde hareket ediyor. Bütün partilerin amacı da ülkeyi daha iyiye nasıl götürebiliriz diye düşünüyor&8221; şeklinde konuştu.


Ayrışım içine sokuluyoruz


Gümüş; &8220;Tabi bunların yanında ülkemizin son durumunu göz önünde bulundurduğumuz da müthiş bir ayrışım, böl parçala ve yönet taktiği uygulandığını görmemek mümkün değil. Burada çeşitli sebepler var ve elbette bunun karşılığında suskun kalacakta değiliz ama en azında Bartın için siyasi partilerin bir araya gelip bu taktiği boşa çıkartmamız gerektiğine inanıyorum. Tabi hepimiz Bartın&8217;da yaşıyoruz ve buranın havasını paylaşıyoruz. İlimizde her an karşı karşıyayız. Siyasetin yeri ayrıdır, sosyal yaşamda insanların ilişkileri farklıdır. Bu ikisini birbirinden ayırt etmek lazım. Birbirimize düşman olma yerine kardeşçe birbirimize sarılmak, sorunlarımızı beraber çözmek en iyisi olacaktır&8221; diye konuştu


Ortak noktada buluşalım


Güler, günün son ziyaretini MHP il teşkilatına gerçekleştirdi. Güler&8217;e ziyaretinden dolayı teşekkür eden MHP İl Başkanı Sezai Bilgin ziyarette yaptığı konuşmada; &8220;Bizim DSP ile bugüne kadar çok iyi ilişkilerimiz oldu. 1999 ve 2002 yıları arasında rahmetli Sayın Bülent Ecevit&8217;in başbakan olduğu dönemlerde oldukça uyumlu bir şekilde çalışmalarımız oldu. Yine Milletvekilimiz Cafer Tufan Yazıcıoğlu ve o günkü şartlarda Belediye Başkanımız olan Rıza Yalçınkaya ile güzel bir diyalog imkânımız olmuştu. DSP İl yönetiminin ziyareti bizi çok memnun etti. Siyasi partiler olarak bir araya gelip, Bartın&8217;ın problemleriyle ilgili ortak noktada buluşabilmemiz, sık sık görüş alışverişinde bulunmamız lazım ama maalesef bugüne kadar bu olmadı. Bartın küçük bir yer ve burada herkes birbirini tanıdığı halde bir araya gelemedi. İnşallah bu bir şeylerin başlangıcı olur. Ülkemiz gerçekten sıkıntılı bir süreçten geçiyor&8221; dedi.


Ülkemiz uçuruma sürükleniyor


Bilgin; &8220;Önce kürt açılımıyla başlayan, demokratik açılım ve halktan tepki gördüğü için Milli Birlik Projesi&8217;ne çevrilen ama özünde ayrılıkçı, terör örgütüne imtiyazlar tanınmasına izin veren bir ihanet projesinin başlangıç noktası var. Bu ihanet projesi gerçekten ülkemizi bölünmeye doğru götürüyor. Bugüne kadar her terör saldırısının ardından söylenen bir söz vardı. Terörle bir noktaya gelinemeyeceğini Pkk tarafından bilinmesin diye devlet büyüklerimiz bunu ifade ediyordu ama gelinen süreç terör ile bu ülkede bir yerlere gelinebileceği Ak Parti döneminde son yapılan icraatlarla maalesef ispatlamış oldu. Pkk fiili olarak bugün mecliste grubunu kurmuş durumda. Bunu inkâr etseler de etmeseler de Ahmet Türk kendi ağzı ile ifade etti. Öcalan&8217;ın talimatları doğrultusunda meclisten çekilmiyoruz, başka bir siyasi partiye geçeceğiz ve mevlitse çalışmalarımıza devam edeceğiz dediler. Ve de fiili olarak şu anda yeni kurulan siyasi partinin genel başkanı Abdullah Öcalan denilen zat. Ülkemiz şu anda kötü bir sürece doğru gidiyor&8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi